steaua bucurești concordia chiajna 2-1

Steaua București vs Concordia Chiajna, 17.10.2024

Meciul Steaua București vs Concordia Chiajna nu a fost în niciun caz pentru cei cu probleme de inimă. Echipa antrenată de Oprița a avut în meci momente când a fost catastrofală, dar și momente excelente. A fost condusă, a reușit să egaleze, a întors scorul și putea pierde cele trei puncte pe final de partidă.

Steaua București: Raf. Munteanu – Kereki, Vîrtej (cpt.), Beța – Răsdan, Dani Iglesias, Rober Sierra, A. Raicu (M. Roman 58′), Nedelea (St. Drăghici 46′) – Chipirliu (Ad. Pop 90+1′), Ad. Popa (Hacho Heras 70′)
Rezerve neutilizate: Frănculescu – Maeschi, Dav. Matei, Dav. Păcuraru, Dane
Antrenor: Daniel Oprița

Concordia Chiajna: Oct. Vâlceanu (cpt.) – Ad. Iancu, Marc, R. Lazăr, Dobrescu – J. Rodriguez (Prejmerean 70′), Aur. Ciuciulete (G. Petcu 86′) – Ghimfuș, Neicuțescu (Ad. Petre 70′), A. Burcea (Rob. Ion 78′) – Boiciuc (Ad. Bălan 78′)
Rezerve neutilizate: Fara – Tsymbaliuk, Dumbravă, Al. Burlacu
Antrenor: Ion Dumitru

În aproape toată prima repriză, Steaua nu a fost pe teren. Jucătorii săi au fost prezenți, e adevărat, doar că au stat degeaba. Fotbal nu au jucat deloc. Din fericire, au avut în față un adversar care ar fi vrut să joace, dar care nu prea a putut.

Chiar și așa, Concordia Chiajna a deschis scorul în Ghencea. După mai multe faze la poarta lui Munteanu, un contraatac al Chiajnei a avut succes. Defensiva Stelei a fost umilită în minutul 39, Burcea i-a pasat lui Ghimfuș în stânga, acesta a înaintat, a ajuns la 15 metri și a tras, învingându-l pe Munteanu.

Însă, de nicăieri, Steaua a scos un gol chiar înainte de pauză. După o acțiune rapidă, Popa îi trimite lui Chipirliu în careu. Vârful Stelei pivotează cu trei adversari în spate, îi pasează subtil lui Dani Iglesias, acesta pătrunde pe dreapta, trage din 12 metri la colțul lung și îl învinge pe Vâlceanu. Era minutul 45+1.

La pauză, Steaua București – Concordia Chiajna a fost 1-1. Dacă ar fi fost însă 1-0 pentru Concordia, nimeni nu ar fi avut nimic de zis.

Steaua a intrat pe teren de abia după minutul 45

Steaua a jucat însă altceva după pauză. Adică a jucat. După 45 de minute în care doar au stat pe teren, jucătorii lui Oprița au jucat fotbal. Iar acest lucru s-a văzut imediat.

Deși aveau moralul ridicat, ca urmare a golului lui Ghimfuș, cei de la Concordia s-au lovit de o nouă Steaua în repriza secundă. Acest lucru nu le-a plăcut. Au făcut imediat un pas înapoi iar Steaua a profitat.

În minutul 61, după o fază în careul Chiajnei, mingea a ajuns la Mario Roman, tânăr în vârstă de 17 ani, care a debutat la Steaua chiar în acest meci. A fost prima atingere a lui Roman în tricoul Stelei și a fost o atingere de geniu. În careu, tânărul de 17 ani a profitat de mingea care a venit pe direcția sa, a pus fruntea și a trimis-o către poartă. Aflat pe direcția mingii, Chipirliu s-a transformat în Zlatan Ibrahimovic și, din întoarcere, spectaculos, cu un procedeu mai degrabă venit din Karate, a făcut 2-1.

Din păcate, după golul de 2-1, Steaua a făcut pasul înapoi. Și a fost rândul celor de la Chiajna să profite. Aceștia s-au aruncat spre poarta lui Munteanu. În minutul 85, la o lovitură liberă a Chiajnei, de la 18 metri, râul, ramul și gazonul din Ghencea au venit în ajutorul Stelei. Dobrescu a alunecat când a bătut lovitura liberă și mingea s-a dus peste poarta stelistă.

Încetul cu încetul, minutele s-au scurs. S-a făcut minutul 90 și arbitrul de rezervă a arătat 4 minute de prelungire. Centralul a lăsat 6. Și fix în ultimul Chiajna putea egala. Marc a sărit peste Drăghici și a trimis cu capul din câțiva metri. Munteanu a fost însă pe fază și a prins mingea fără probleme.

Steaua București – Concordia Chiajna s-a terminat cu scorul de 2-1. O victorie importantă pentru steliști, care rămân neînvinși în acest sezon. Cu cele 3 puncte, Steaua a urcat pe locul 2 în clasament.


Avancronică Steaua București vs Concordia Chiajna, 17.10.2024

Egalul înregistrat de Steaua etapa trecută, la Slatina, nu a scos echipa lui Oprița din zona play-off-ului. Steaua București chiar ocupă acum un loc destul de bun, locul 4. Însă jocul său este în continuare neconvingător. În această etapă, Steaua București primește vizita celor de la Concordia Chiajna, într-un nou meci prin care o să încerce să repornească motorul său fotbalistic.

După 9 etape, Steaua e în continuare neînvinsă, însă această realizare își pierde din valoare dacă ne gândim că în tot acest timp echipa noastră a marcat doar 7 goluri. Șapte goluri în 9 partide e mult prea puțin pentru Steaua. Este chiar rușinos pentru clubul nostru.

Din fericire pentru Steaua, în această etapă primește vizita celor de la Concordia Chiajna, echipa de pe locul 16, echipă aflată în scădere de formă. În ultimele 5 etape, Concordia a pierdut de 2 ori, a câștigat 2 meciuri și a terminat un meci la egalitate. În teorie, această echipă nu ar trebui să îi pună probleme Stelei. Am văzut însă că Steaua tinde să își pună singură probleme, fix atunci când nimeni nu se așteaptă.

Într-un fel, e deranjant să vedem că Concordia a marcat mai multe goluri ca Steaua în acest sezon. Dar aceasta e realitatea. Echipa din Chiajna vine în Ghencea cu 10 goluri marcate și 13 primite. Și poate că Steaua va scăpa fără gol primit. Dar va marca?

Echipa probabilă a Stelei pentru meciul cu Concordia:

Steaua București: Frănculescu – Drăghici (cpt.), Vîrtej, Ad. Ilie, Kereki – Răsdan, Dani Iglesias, Rober Sierra, Dav. Păcuraru, Chipirliu, Ad. Popa

Meciul Steaua București – Concordia Chiajna va avea loc joi, 17 octombrie, de la ora 20:00. Partida e transmisă de Digi Sport.

Forza Steaua!