steaua bucurești csikszereda 0-0

Steaua București – Csikszereda, 30.09.2024

Duelul dintre cea mai bună apărare a Ligii 2 și cel mai bună ofensivă a fost câștigat de prima. În Ghencea, Steaua București a dominat meciul cu liderul Csikszereda. A controlat partida, a avut mai multe ocazii și, evident, s-a apărat mai bine. Din păcate, însă, forma slabă a oamenilor săi din atac a făcut ca Steaua să nu înscrie. Partida s-a terminat așadar la egalitate, 0-0. Pentru Csikszereda, acesta a fost primul meci din aceste sezon pe care nu l-a câștigat.

Steaua București: Frănculescu – Beța, Vîrtej, Ad. Ilie – Drăghici (cpt.), Rober Sierra, Dani Iglesias, Dav. Matei (Dav. Păcuraru 72′), Răsdan – Nacho Heras (Dane 83′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: Raf. Munteanu – Maeschi, Nedelea, Ad. Pop, Kereki, Ad. Popa, A. Raicu
Antrenor: Daniel Oprița

FK Miercurea Ciuc: M. Simon – Palmeș, Kelemen, Hegedus – Bloj, Bakoș (Bodo 69′), Csuros (Vereș 26′), Gal-Andrezly (cpt.) – Jebari (Anderson Ceara 69′), Dolny (B. Pinter 90+2′), Babati (Torvund 69′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – J. Nagy, M. Kovacs, Gheralia
Antrenor: Robert Ilyeș

Prima repriză a fost foarte echilibrată, cu ocazii la ambele porți. Ambele echipe au cerut câte un penalty, însă centralul Naidin, din Pitești, nu a dat nimic. În minutul 19, Vîrtej a fost faultat în careul Ciucului. Faultul nu a fost foarte dur iar fundașul stelist a căzut cam ușor. Însă contact a fost. Dacă ar fi dat penalty, Naidin ar fi fost acoperit de regulament. Dar nu a dat.

Câteva minute mai târziu, la un atac al Ciucului, Csuros a tras din 2 metri în mâna lui Adi Ilie, în careu. Din fericire, Naidin nu a dat penalty nici aici. Penalty-ul Stelei a fost mai clar decât cel al Csikszeredei, dar Naidin era acoperit de regulament și dacă dădea penalty pentru ciucani.

Prima repriză s-a terminat cu un șut expediat de Dani Iglesias de la 25 de metri. Din păcate, însă, portarul Simon a reținut mingea.

În a doua repriză, Steaua București a fost echipa mai periculoasă. Steliștii s-au instalat la controlul meciului și au încercat să spargă apărarea Ciucului. Din păcate, atacul Stelei a fost la fel de modest ca în toate meciurile de până acum. Surprinzător, însă, atacul Csikszeredei, cel care a înscris 20 de goluri în primele 7 etape, a fost și el la fel de modest. Ba chiar se poate spune că Steaua a fost echipa mai periculoasă.

Singurele faze periculoase ale ciucanilor au venit din ajutorul oferit de arbitrul Naidin. În minutul 61, Jebati a simulat în fața careului stelist. S-a aruncat pe jos iar arbitrul a dat lovitură liberă. Aceasta a fost executată de Babati, care a trimis mult peste poartă dintr-o poziție foarte periculoasă.

Mai departe, arbitrul partidei a luat decizii pro-Csikszereda la aproape fiecare contact care a mai avut loc. A fost, dacă vreți, acel 5% dat gazdelor, care de data asta a fost dat oaspeților.

Steaua continuat însă să controleze partida și chiar a terminat meciul în atac. Echipa noastră a demonstrat că are cea mai tare defensivă din Liga 2, poate chiar din întreg fotbalul românesc. Din păcate, doar defensiva funcționează în acest moment. Atacul care în anii precedenți a fost punctul forte al Stelei a devenit acum unul dintre marile minusuri. Cu doar 6 goluri marcate în 8 partide, Steaua are unul dintre cele mai slabe atacuri din Liga 2.


Avancronică: Steaua București – Csikszereda, 30.09.2024

Steaua București se pregătește de cel mai greu meci din acest sezon. Și poate din acest an. Luni, 30 septembrie, în Ghencea vine Csikszereda, liderul Ligii 2, pentru a se duela cu Steaua București într-un meci al singurelor echipe neînvinse în acest sezon.

Ciucanii au avut parte de un sezon perfect până acum. Șapte meciuri, șapte victorii, 21 de puncte, 20 de goluri marcate, doar 7 primite. Este o echipă foarte periculoasă. Foarte important, e o echipă matură, așa că e foarte puțin probabil să ofere cadouri sau să facă greșeli.

Există însă o mică șansă ca Csikszereda să fie obosită. Sau măcar într-o ușoară scădere de formă. Etapa trecută, a învins cu greu la Dumbrăvița, cu un gol marcat în minutul 73. Înainte de acea etapă, a învins cu 3-2 la Reșița, cu golul victoriei marcat în minutul 89.

De aici, Steaua și-ar putea trage câteva avantaje. Echipa noastră chiar are câteva avantaje, chiar dacă sezonul acesta nu a fost prea strălucit. Ai noștri au marcat doar 6 goluri în cele 7 meciuri jucate în Liga 2, în acest sezon. Dar au primit doar 2, ambele cu Reșița. Așa că defensiva noastră se poate lăuda cu 6 partide fără gol primit.

Dacă reușește să îi blocheze pe ciucani, Steaua poate spera că avantajul oferit de terenul propriu îi poate aduce un gol. Va fi însă dificil.

Glumind, spunem de pe acum că sperăm ca Oprița să reușească să îl blocheze pe Gal-Andrezly, omul de bandă al ciucanilor, care mereu ne-a făcut probleme.

Cu Csikszereda, Steaua București poate folosi următorul 11:

Raf. Munteanu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Rober Sierra, Dani Iglesias, Dav. Matei, Răsdan – Chipirliu, Adi Popa

Meciul Steaua București – Csikszereda va avea loc luni, 30 septembrie, de la ora 18:00. Partida va fi transmisă pe Digi Sport.

Forza Steaua!