fc bihor oradea steaua bucurești 0-1

FC Bihor – Steaua București, 19.09.2024

Într-o deplasare foarte lungă și foarte dificilă, Steaua București a făcut un joc foarte bun, foarte inteligent și a reușit să se impună cu 1-0 în fața celor de la FC Bihor Oradea. Neașteptat, a fost unul dintre cele mai bune meciuri făcute de băieții lui Oprița în acest sezon.

FC Bihor Oradea: Accinelli – C. Jurj, Giafer, Ric. Farcaș, Ban (Seb. Cucu 46′) – I. Filip (cpt.), Andr. Moga (Almanza 46′) – Stahl (Curescu 74′), Adl. Nica (Oșvat 59′), Gîdea – Sg. Jurj (A. Chirițoiu 61′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – Andr. Gal, Gunie, Tincău
Director tehnic: Gustavo Aragolaza

Steaua București: Raf. Munteanu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Rober Sierra, Dani Iglesias (Kereki 89′), Dav. Matei (A. Raicu 75′), Răsdan – Chipirliu, Nacho Heras (Ad. Popa 63′)
Rezerve neutilizate: Frănculescu – Dav. Păcuraru, Roman, Ad. Pop, Maeschi, Dane
Antrenor: Daniel Oprița

Pe o vreme excelentă pentru fotbal, pe un stadion chiar foarte plin pentru o după-masă de joi, după o deplasare lungă cu autocarul și cu un adversar destul de incomod, Steaua București a jucat foarte inteligent. Chiar dacă a fost echipa oaspete, a dominat și a atacat încă din primul minut. La propriu. Chiar în primul minut al partidei, Chipirliu a avut o ocazie mare, când a trimis peste transversală de la punctul cu var.

Steaua a continuat să joace la fel și a și deschis scorul în minutul 21. A fost o fază de joc foarte frumoasă, care le-a reamintit tuturor ce înseamnă cu adevărat fotbalul stelist. Totul a început, cum era și firesc, de la Chipirliu. Acesta a șters practic apărarea Bihorului când i-a trimis o pasă lui Nacho, pe culoar. Atacantul spaniol a înaintat spre stânga, a pătruns în careul orădenilor și a centrat mingea la colțul lung. Venit din spate, mai rapid decât apărătorii Bihorului, David Matei a împins mingea în poartă, marcând cel mai ușor gol al carierei sale.

Până la pauză, Steaua a continuat să domine, însă nu a mai marcat. Bihorul putea însă să egaleze chiar în minutul 24, când Filip a trimis în bara porții lui Munteanu. A fost un semn că echipa din Oradea nu avea de gând să se dea bătută prea ușor.

FC Bihor chiar a dorit să bată Steaua București

Jocul s-a echilibrat după pauză, în mare din cauza faptului că Steaua, în avantaj pe tabelă, a ales să joace pe contre. A nu se înțelege însă că băieții lui Oprița nu au controlat jocul. L-au controlat, chiar dacă nu la fel de puternic ca în prima repriză. Ba chiar au continuat să fie periculoși.

În minutul 53, portarul orădean a scos de sub transversală șutul lui Chipirliu. În minutul 72, putea să înscrie Drăghici. Portarul Bihorului a fost din nou însă pe fază și a deviat în bară șutul trimis de stelist, de la 12 metri.

Un moment controversat a avut loc în minutul 74, când Bihorul a cerut penalty. La un atac orădean, Curesc și Drăghici au luptat pentru balon. Au urmărit mingea până în careul stelist, de unde atacantul Bihorului a încercat să o lovească, din săritură. Însă, în loc să lovească mingea, Curescu l-a lovit cu picioarele în piept pe Munteanu, ieșit la întâmpinare.

Publicul a cerut penalty, însă arbitrul a procedat corect. Curescu nu doar că nu a lovit mingea, dar chiar a comis două faulturi, și la Drăghici, pe care l-a împins cu mâna, și la Munteanu, pe care l-a lovit cu picioarele în piept.

Finalul de meci a mutat întreaga echipă a Bihorului în careul lui Munteanu. Atât de disperați au fost orădenii să egaleze încât și portarul Accinelli a participat la mai multe faze de atac în jumătatea stelistă, lăsându-și poarta complet goală.

E ciudat să vezi un asemenea comportament în etapa a șasea a unui campionat. Se pare că FC Bihor chiar și-a dorit să încurce Steaua. Nu i-a ieșit însă. Arbitrul a fluierat finalul partidei iar Steaua București a câștigat cu 1-0. Pe gazon, steliștii s-au îmbrățișat, în timp ce bihorenii s-au aruncat pe jos, plini de tristețe.


Avancronică: FC Bihor – Steaua București

Cu noroc, Steaua București a ajuns pe locul 4 în campionat. Este un loc pe care, dacă e să fim sinceri, jocul nostru nu îl merită. Deja, de prea multe etape tot așteptăm ca echipa noastră să joace fotbal. Cumva, însă, a tot mers în sus. E puțin probabil însă ca un joc modest să o țină sus și după această etapă. Dacă Steaua București nu învinge la FC Bihor, are mari șanse să piardă poziția din play-off.

Steaua a învins chinuit CSM Focșani etapa trecută. Un dezamăgitor 1-0, cu echipa care venea după 4 înfrângeri consecutive și care acum ocupă antepenultimul loc în campionat.

FC Bihor nu e nici ea în mare formă, însă e într-o formă mult mai bună decât CSM Focșani. În plus, are de partea sa distanța!

Pentru steliștii care nu au aflat încă acest lucru, Steaua București a pornit spre Oradea marți, 17 septembrie, la ora 8:30. Antrenorul Daniel Oprița a hotărât ca echipa să facă deplasarea mai repede, pentru a se putea odihni.

Este, evident, o nouă palmă dată de permanentul interimar Bichir, handbalistul Cian, Bamse și ceilalți anti-steliști care conduc Steaua. Am ajuns în situația în care clubul nostru, cel mai bogat din țară, nu poate să cumpere niște bilete de avion. Adică, de putut poate. Dar nu vrea. Nu vor cei care îl conduc. Pentru că rezultatele nu sunt importante pentru ei.

Așa că ai noștri fac o excursie de 1200 km iar adversarii din această etapă își freacă mâinile cu poftă. Au șanse mari să câștige măcar 1 punct.

FC Bihor a strâns 7 puncte în această ediție de campionat, din 2 victorii și un egal. A pierdut 3 meciuri. A marcat 6 goluri și a încasat 7.

Steaua nu are probleme în defensivă, dar atacul său încă doarme. Dacă Chipirliu va fi prea obosit după această excursie, e puțin probabil să luăm cele 3 puncte.

Cel mai probabil, Steaua va folosi următorul prim 11:

Steaua București: Frănculescu – Beța, Vîrtej, Ad. Ilie – St. Drăghici (cpt.), Rober Sierra, Dani Iglesias, Nedelea – Dav. Păcuraru, Chipirliu, Ad. Popa

FC Bihor – Steaua București va avea loc joi, 19 septembrie, de la ora 17:00. Meciul e transmis pe Digi Sport 1.

Forza Steaua!