steaua bucurești acsm reșița 2-2

Steaua București – ASCM Reșița, 20.08.2024

Steaua București a făcut un nou pas greșit. După eliminarea din Cupă, echipa noastră a pierdut 2 puncte acasă cu una dintre echipele care cu siguranță se vor bate la promovare în acest sezon. Steaua București – ACSM Reșița s-a terminat 2-2.

Steaua: Raf. Munteanu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Kereki, Nedelea – Dav. Matei (Chipirliu 33′), Dani Iglesias (Ad. Ilie 70′), Rober Sierra – Dav. Păcuraru (Raicu 70′), Ad. Popa (Nacho Heras 62′), Răsdan
Rezerve neutilizate: Frănculescu – Enceanu, Ad. Pop, Beța, Dane
Antrenor: Daniel Oprița

ACSM Reșița: Mat. Goga – Dolghi, Dudea (cpt.), Rimovecz – Al. Negru, Dam. Isac (D. Fărăgău 72′), Cioiu (Elton da Silva 80′), Fota (Chera 80′) – Haită, Lascu (Samake 46′), Andr. Burlacu (Tucaliuc 59′)
Rezerve neutilizate: Dincă – Bărboianu, M. Angelov, Doană
Antrenor: Flavius Stoican

Meciul Steaua București – ACSM Reșița a început cu o ocazie uriașă pentru oaspeți. În minutul 9, reșițenii au lovit bara porții lui Munteanu de 2 ori, tânărul portar stelist nefiind capabil să intervină. Faza a fost una importantă, deoarece a arătat ceea ce urma să aibă loc.

Încetul cu încetul, Steaua a trecut la conducerea jocului. A avut două ocazii bune, în minutele 12 și 15, și chiar a reușit să deschidă scorul, în minutul 16. Matei a bătut un corner, mingea a juns la Răsdan iar mijlocașul stelist a trimis-o în poartă, din 6 metri. Steaua București – ACSM Reșița, 1-0.

Avantajul Stelei pe tabelă nu a ținut însă mult. În minutul 22, Reșița a egalat prin Haită, care a înscris cu un șut din afara careului. Munteanu s-a întins, dar nu a ajuns la minge. Steaua București – ACSM Reșița, 1-1.

Până la pauză, însă, Steaua a reușit să înscrie din nou. După o lovitură liberă de la 40 de metri de poartă, mingea a ajuns la Vîrtej, care a retrimis-o cu capul la colțul lung. Acolo, Kereki a fost prezent și a împins-o în poartă. Steaua București – ACSM Reșița, 2-1.

Steaua București – ACSM Reșița s-a terminat 2-2

Din păcate, golul înscris chiar înainte de pauză i-a adormit pe steliști. Aceștia au fost moi în repriza secundă, jucând de parcă sezonul ar fi la final, nu la început. Reșița, însă, nu a gândit la fel. Mai pragmatică și mai prezentă în joc, aceasta a marcat în minutul 65 golul de 2-2.

Chiar dacă golul a venit ca urmare a unei erori grave a portarului Munteanu, întreaga echipă e vinovată. Reșița a recuperat o minge în jumătatea sa și nimeni nu a intervenit. A pasat în jumătatea Stelei și nimeni nu a intervenit. În jumătatea Stelei, Tucaliuc a trimis mingea până la Moussa Samake, care a luat-o și a intrat cu ea în careu, fără ca cineva să intervină. Din careu, din lateral, dintr-o poziție nu foarte comodă, Samake a tras la poartă, mingea intrând în plasă după ce a trecut printre picioarele lui Munteanu. Steaua București – ACSM Reșița, 2-2.

Pe final, Steaua s-a aruncat disperată după golul 3 dar acesta nu a mai venit. Astfel, echipa noastră pierde din nou 2 puncte acasă. Le pierde pe mâna lui Oprița, care a insistat încă de la venirea la echipă cu portari lipsiți de experiență, foarte tineri. Uneori i-a ieșit, acum nu.

După etapa cu numărul 3, Steaua ocupă locul 6 în clasament. Are o victorie și 2 egaluri, cu 3 goluri marcate și 2 primite. E mult prea puțin, mai ales dacă punem aici și eliminarea din cupă.

Cum am spus după meciul de la Chiajna, dacă Daniel Oprița mai vrea să stea la Steaua, trebuie să câștige toate meciurile rămase. Nu a făcut acest lucru. E destul de evident așadar pentru noi că Daniel Oprița ar trebui să își dea demisia.

A scăpat echipa de sub control și asta pentru al doilea sezon consecutiv. Nu are cum să ajute Steaua. Mai bine să lase locul unui antrenor care poate să o ajute.

Avancronică: Steaua București – ASCM Reșița, 20.08.2024

Steaua București închide etapa cu numărul 3 din Liga 2, cu un meci jucat pe teren propriu, împotriva celor de la ACSM Reșița, clona clubului CSM Reșița. Steaua București – ACSM Reșița e programat pentru marți, 20 august, de la ora 19:00. Partida e transmisă la TV pe Digi Sport.

Din păcate, Steaua București a fost eliminată din Cupa României de către Concordia Chiajna. Eliminarea a venit la penaltiuri, după ce Steaua nu a fost capabilă să marcheze niciun gol în cele 120 de minute de joc. Și aici este problema echipei noastre în acest sezon. În trei meciuri jucate, a marcat un singur gol.

E adevărat că Steaua nici nu a primit niciun gol în aceste meciuri, adică în mai mult de 300 de minute de fotbal (putem pune și prelungirile). Aceasta ar fi partea plină a paharului, dacă putem vorbi de părți pline după ratarea primului obiectiv al sezonului.

Totuși, ACSM Reșița nu e o echipă pe care să o ignori. Sezonul trecut, CSM Reșița ne-a învins cu 3-1. Da, s-a schimbat clubul, dar antrenorul și jucătorii sunt aceiași. În plus, ACSM Reșița e o echipă în formă. Ocupă locul 6 în Liga 2, cu o victorie și un egal în primele 2 partide, 3 goluri marcate și doar unul primit. Reșițenii au bătut FCU-ul lui Mititelu cu 2-0 pe teren propriu și tot pe teren propriu au făcut 1-1 cu Dumbrăvița, altă echipă care pare în formă bună în acest început de sezon.

Concluzia e așadar că Steaua nu își permite să își subestimeze adversarul. Nu mai merge cu ocazii ratate aiurea, cu atacanți cu capetele în nori și joc de plăcere. Următorul meci trebuie să se termine cu o victorie pentru Steaua. Dacă nu, Oprița trebuie neapărat să plece.

Cel mai probabil, pentru meciul cu ACSM Reșița, Steaua București va folosi următorul 11:

Frănculescu – Drăghici, Vîrtej, Beța, Nedelea – Sierra, Iglesias, Păcuraru, Pop – Chipirliu, Nacho

Forza Steaua!