metalul buzău steaua bucurești

Metalul Buzău vs Steaua București, 10.08.2024

La Buzău, Steaua București a cauzat durere și suferință, învingând Metalul cu 1-0, chiar de ziua lui Daniel Oprița. La mulți ani, Daniele!

Metalul Buzău: I. Dinu – Juncănaru (Opaiț 46′), Alb. Olaru, Perju, Rz. Radu – Dr. Lazăr (M. Manea 46′), Borțoneanu, A. Manea – Ad. Moldovan, Tudorică (cpt.), Val. Robu
Rezerve: Micle – Ed. Rusu, D. Stan, Petra, Jozic, Mat. Constantinescu, I. Croitoru
Antrenor: Valentin Stan

Steaua București: R. Munteanu – St. Drăghici (cpt.), Kereki, Beța (Vîrtej 88′), Nedelea – Dani Iglesias (Ad. Pop 90+1′), Rober Sierra, Raicu (Dav. Matei 62′) – Răsdan, Dane (Nacho Heras 46′), Ad. Popa (Chipirliu 62′)
Rezerve neutilizate: Frănculescu – Dav. Păcuraru, Maeschi, Enceanu
Antrenor: Daniel Oprița

Steaua București a început mai greu noul sezon, dar pare să se îndrepte în direcția corectă. După egalul de acasă, cu CFC Argeș, a venit o victorie importantă, acasă la un adversar care a jucat foarte motivat și care și-a dorit neapărat să încurce Steaua.

Războiul a început încă înainte de fluierul de start. Buzoienii au refuzat ca meciul să fie transmis la TV sau online. Au cerut o sumă de bani pentru ca meciul să fie transmis, dar, din informațiile noastre, chiar dacă Steaua ar fi fost de acord să plătească, aceștia tot ar fi refuzat. Motivul este unul simplu: buzoienii nu au vrut să se audă nicăieri înjurături la adresa lui Marcel Ciolacu și a PSD.

Revenind însă la partidă, Steaua a început mai greu, dar și-a revenit după primele 10 minute și a trecut la controlul partidei după primul sfert de oră. De altfel, singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 18, când Adrian Popa a primit pe stânga o pasă de la Nedelea, a intrat în careu și l-a bătut pe portarul Dinu cu un șut sub transversală. Metalul Buzău – Steaua București, 0-1.

Din acel moment, a urmat un control total al partidei de către Steaua. Practic, Metalul a făcut tot posibilul doar ca să nu mai încaseze. Și nu a mai încasat, din păcate. Și datorită efortului jucătorilor buzoieni, dar și datorită lipsei de concentrare a steliștilor, care de data asta au o scuză: meciul s-a jucat pe un teren sintetic, pe care soarele de august l-a încins foarte bine.

Steaua București a bifat așadar prima victorie din acest sezon. Pentru elevii lui Oprița, urmează un meci în Cupa României, cu Concordia Chiajna. Concordia Chiajna – Steaua va avea loc miercuri, 14 august, de la ora 17:30.

Declarații Daniel Oprița

După meci, antrenorul Stelei, Daniel Oprița, a declarat:

”A fost o partidă grea, cum ne așteptam de altfel. Orice meci în deplasare este greu. Mai ales la o nou-promovată care vine cu entuziasm, cu dorință. I-am urmărit. Jucători buni, cu posesie bună a balonului, mai ales la ei acasă, pe o suprafață pe care nu e ușor să te acomodezi.

Am câștigat prin muncă. Puteam să închidem jocul mai repede, pentru că am avut o ocazie rarisimă, dar ăsta e fotbalul. Bine că nu s-au răzbunat ocaziile. Felicit echipa gazdă pentru jocul pe care l-a prestat. I-am urmărit și cu Dumbrăvița, dar la fotbal se joacă pe goluri. Le urez baftă la următoarele meciuri.” a declarat antrenorul Stelei București, Daniel Oprița, după meci.

Avancronică Metalul Buzău vs Steaua București, 10.08.2024

Steaua București a început cu stângul sezonul 2024-2025 al Ligii 2, terminând la egalitate, scor 0-0, meciul de acasă, cu CFC Argeș. Steliștii au însă posibilitatea de a recupera punctele pierdute în etapa a doua. Sâmbătă, 10 august 2024, Steaua București merge la Buzău, pentru a juca cu Metalul.

Meciul Steaua București – CFC Argeș, 0-0, a fost unul cu fotbal plăcut, cu multe faze de gol, dar fără goluri. Steaua îl putea câștiga ușor, dacă transforma ocaziile mari pe care le-a avut de-a lungul celor 90 de minute de joc. Putea însă să îl și piardă. Pe final, CFC Argeș a avut o ocazie mare de gol, însă Frânculescu a avut o intervenție salvatoare.

Astfel, după prima etapă, Steaua ocupă locul 12 în clasament. În etapa secundă, echipa lui Oprița întâlnește Metalul Buzău, echipa de pe locul 19. Metalul a jucat anul trecut în Liga 3. A promovat, dar pare să nu se fi obișnuit cu cerințele Ligii 2. În prima etapă, Metalul a pierdut la Dumbrăvița, una din echipele modeste ale ligii 2, cu 1-3.

În teorie, pentru Steaua, nu ar trebui să fie o problemă. De altfel, Steaua București a și învins Metalul Buzău, într-un amical jucat acum câteva săptămâni:

Echipa noastră s-a impus atunci cu 2-1. E un scor strâns, dar nu trebuie să uităm că a fost vorba de un amical. Steaua București a jucat 2 meciuri oficiale cu Metalul Buzău. A câștigat unul iar pe celălalt l-a terminat la egalitate.

Partida Metalul Buzău – Steaua București va avea loc sâmbătă, 10 august, de la ora 11:00.

Cel mai probabil, Steaua va folosi următoarea formulă:

Frănculescu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Dav. Păcuraru, Dani Iglesias, Rober Sierra, Ad. Popa – Nacho Heras, Chipirliu

Forza Steaua!