ciolacu becali

Cine a luat șpagă pentru ca FC Fcsb să joace pe stadionul Steaua?

Statul român nu câștigă nimic din faptul că FC Fcsb joacă pe stadionul Steaua. Nu doar că nu câștigă nimic, dar are chiar de pierdut. E așadar curios că reprezentanții statului au fost de acord să intre într-o astfel de afacere, mai ales când Florin Talpan, șeful departamentului juridic al clubului Steaua, s-a opus acestei mișcări și și-a și motivat poziția cu argumente serioase.

Când s-a întâlnit cu Ciolacu la biserică și când acesta i-a promis că va ajuta FC Fcsbul să joace în Ghencea, probabil că Becali nu s-a gândit că acest lucru îi va închide gura. Totuși, Florin Talpan a fost și de data aceasta mai inteligent decât Becali și a introdus în contractul de închiriere/punere la dispoziție clauze care nu le mai permit fecesebiștilor să pretindă că sunt Steaua.

Acesta este de altfel și motivul pentru care site-ul FC Fcsbului nu spune nimic despre vreun trofeu câștigat și pentru care Meme Stoica a refuzat să spună câte titluri are echipa pe care o conduce. Chiar și așa, prezenta FC Fcsbului în Ghencea înseamnă parazitarea mărcii Steaua.

Și acesta a fost și scopul clubului din Berceni. De asta a ales stadionul Steaua, nu din alt motiv.

Avem așadar un prim motiv pentru care reprezentanții statului nu ar fi trebuit niciodată să intre în această afacere cu Gigi Becali.

Statul pierde bani cât timp FC Fcsbul este în Ghencea

Ziaricii puțin inteligenți și care sunt disperați să obțină o declarație de la Becali au sărit rapid cu argumentul financiar în favoarea clubului din Berceni. Au zis că Steaua nu își permite să refuze să închirieze stadionul către FC Fcsb, deoarece stadionul trebuie să producă bani, fiind un bun al statului.

Problema e că și celelalte stadioane (cea mai mare parte) sunt și ele bunuri ale statului. Și ele trebuie să facă bani. Dacă FC Fcsb vine în Ghencea, atunci nu mai joacă pe Arena Națională. Așadar acel stadion, tot bun al statului, nu face bani. Nu face bani nici stadionul din Buzău, nici stadionul Giulești, nici cel din Giurgiu, etc.

Vedem așadar că argumentul financiar nu prea ține. Și, dacă pui în ecuație și cheltuielile pe care statul le are de fiecare dată când FC Fcsb merge în Ghencea, atunci chiar nu merită.

IAmSport a scris anul trecut despre cum statul a mobilizat 850 de jandarmi pentru ca FC Fcsb să joace în Ghencea cu CFR Cluj. Deplasarea fcsbiștilor în Ghencea e considerată una de mare risc, deoarece există mari șanse ca suporterii echipei din Berceni să fie bătuți de suporterii steliști. Acesta este motivul pentru pentru mobilizarea numărului mare de jandarmi, a elicopterelor, a jandarmilor călare, etc.

Prezența FC Fcsbului în Ghencea înseamnă scandal garantat. Și, atunci, de ce mai vine FC Fcsb în Ghencea? Jandarmeria ar fi trebuit să le recomande folosirea unui alt stadion.

Dacă Steaua ar fi vrut vreodată să închirieze stadionul Dinamo, cu siguranță ar fi primit o asemenea recomandare.

FC Fcsb, însă, a fost lăsată în pace. Ba chiar oficialii săi au primit escorte din partea jandarmeriei atunci când au venit în Ghencea pentru a negocia contractul pentru stadion. De ce? Pentru ca FC Fcsb să poată parazita în continuare imaginea Stelei.

Cine a semnat pentru așa ceva? Cine a semnat pentru ca statul să piardă bani pentru FC Fcsb?

Brandul Steaua, brand deținut de statul român, pierde din valoare prin asocierea cu FC Fcsb

FC Fcsb e un club constant implicat în scandaluri de toate felurile. În jurul clubului din Berceni avem aproape lunar scandaluri rasiste, xenofobe, homofobe, misogine sau de orice alt fel. Problema e că nu imaginea bercenarilor e cea care are de suferit. De suferit, suferă doar Steaua.

Presa internațională, de fiecare dată când preia un asemenea scandal (și le preia des, deoarece vesticii iubesc să scrie despre rasism, xenofobie, etc), folosește numele Stelei. Brandul Steaua are astfel de suferit la nivel internațional.

Și, până la urmă, nici nu este nevoie de vreun scandal. Simpla alăturare a numelor FC Fcsb și Steaua îi oferă lui Becali șansa de a călca în picioare hotărârile judecătorești pentru care Talpan a muncit atât de mult.

E greu de crezut că în MApN sau la conducerea statului nu există specialiști și consilieri care să știe aceste lucruri, care să tragă un semnal de alarmă că statul poate pierde foarte mult dacă intră într-o asemenea afacere păguboasă. Și, atunci, cine a semnat? Cine a semnat pentru ca FC Fcsb să poată ocoli hotărâri judecătorești și să paraziteze imaginea Stelei?

Cum poate cineva să semneze așa ceva?!

Nu prea are sens. Oricum ai privi, nu prea are sens ca cineva să fie de acord cu un asemenea atac la adresa bunurilor statului.

FC Fcsb e implicată într-un proces prin care statul român încearcă să recupereze un prejudiciu de 37 milioane de euro, provocat de clubul din Berceni prin folosirea fără drept a unei mărci a statului român. În aceste condiții, nu poți, nu ai voie să semnezi pentru ca FC Fcsb să își așeze imaginea fix lângă cea a Stelei.

Acum câteva zile, ziaricii au mieunat pentru că Florin Talpan a dat ordin ca emblemele Stelei să nu apară în fotografiile făcute de oficialii și jucătorii fcsbiști. A fost, evident, o mișcare normală. A fost normală! Aceasta este normalitatea! Florin Talpan nu a făcut nimic special. Doar a respectat hotărârile judecătorești. Lucru pe care alți oameni care lucrează pentru statul român se pare că nu pot să îl facă.

De ce au semnat angajați ai statului român pentru ca FC Fcsb să joace în Ghencea? Această afacere nu are sens. Ea îi produce statului doar pierderi. Așadar, de ce au semnat cei care au semnat?

Au luat șpagă? E o întrebare pe care trebuie să o punem, deoarece toată această afacere miroase foarte rău. Așteptăm ca cineva să răspundă la această întrebare. DNA, procurorii, oricine. Dar cineva trebuie să răspundă. Totul miroase foarte, foarte urât!

Fără nicio legătură, două declarații date de Becali

„Stadionul e rezolvat. Nu mai semnează colonelul de la CSA. Semnează ministrul, ca să nu mai facă ei figuri. Ciolacu a zis «Băi, ca să nu mai fie niște neica nimeni pe acolo și să mă fac de râs, ministrul va semna». Guvernul a decis. Gata! Ministrul semnează. Eu nu am nevoie de discuții, certuri și scandaluri. Eu joc în Ghencea doar dacă nu pot juca pe Arena Națională, care e principalul stadion. Și dacă mai câștigă și Gabriela Firea alegerile pentru Primăria Capitalei, o să facem un trafic de influență. Și vom juca doar acolo”, a spus Gigi Becali.

”Fina mea candidează. Ea nu are bani. Candidații de la europarlamentare trebuie să dea niște bani împrumut, pe care-i iau înapoi. Și ea nu are de unde. Așa fac partidele. Și a venit la mine să o ajut, și eu i-am dat că este fină. Eu n-am nevoie de DNA, o fac publică, am dat la PSD 500.000 euro. Bani pe care mi-i dă înapoi, după ce primesc ei de la stat. Că statul le dă o sumă de bani în funcție de procentaj. Nu știu cât ia”, a spus Gigi Becali într-un videoclip postat pe canalul de Youtube zonenewstv.

Oare a primit Becali înapoi împrumutul de 500 de mii de euro pe care i l-a dat PSD-ului?!