Steaua București – Oțelul Galați, 1-1 (0-0)
În ziua de 7 Mai, Steaua București a pierdut 2 puncte importante, terminând la egalitate partida cu Oțelul Galați, scor 1-1. Gălțenii au scos egalul pe final de meci, cu ajutorul arbitrului!
Steaua București: Dincă – Ad. Ilie, Beța, Ciocoteală, Corbu – Ad. Popa (cpt.), Mihăescu (Balgiu 51′), Șt. Pacionel (Enceanu 71′), Bodișteanu (D. Oroian 71′) – Chipirliu (Trică 84′), Chunchukov
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sabău, Dr. Gheorghe, Em. Pacionel, Bustea
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: Dean Beța 85′ (roșu direct)
Oțelul Galați: R. Pop – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), D. Panait – Cisotti, Zivulic (I. Neagu 75′), Gorovei (Jardan 69′) – Scocîlcă (Laur. Maxim 69′), K. Fatai (Cîrjan 75′), Oct. Ursu (Cr. Ciobanu 75′)
Rezerve neutilizate: Paharnicu – Nedelea, Mih. Adăscăliței, Farcaș
Antrenor: Dorinel Munteanu
Steaua nu a făcut cel mai bun meci cu Oțelul Galați. Jocul a fost destul de slab, cu foarte multe pase greșite, jucătorii steliști părând vlăguiți, incapabili să trimită o pasă până la capăt. Evident, Oțelul a profitat de toate aceste gafe, reușind să se folosească de aceste interceptări pentru a opri atacurile steliste sau chiar să pornească contraatacuri.
Însă problema cea mai mare a Stelei în prima repriză a fost Mihăescu. Acesta a făcut din nou un meci foarte slab cu gălățenii. Din fericire, gafele sale nu au fost transformate în goluri de această dată.
Tot din fericire, jocul Stelei s-a schimbat în bine imediat ce Oprița l-a înlocuit pe Mihăescu cu Balgiu, în minutul 51. La doar un minut distanță, Steaua a obținut un penalty, după un atac al lui Chipirliu, pe partea stângă. Atacantul stelist a intrat cu mingea în careul gălățean și a fost lovit peste picior de Scocîlcă. Aproape de fază, arbitrul nu a putut să nu acorde penalty. A bătut același Chipirliu și a transformat. Steaua București – Oțelul Galați, 1-0.
Dacă Oțelul a părut să fie echipa mai periculoasă în prima repriză, Steaua a fost cu siguranță echipa mai bună în a doua. Putea să ducă scorul la 2-0, în minutul 65, însă șutul lui Popa, de la marginea careului, a fost blocat de un fundaș gălățean.
O echipă fără prea multe idei de joc, Oțelul a contat doar la faze fixe. În meciul de azi s-a văzut că echipa din Galați este una cu foarte puțin peste media Ligii 2, una care, dacă nu ar fi avut parte de susținerea primăriei Galați și de influența lui Dorinel, probabil că nu ar fi prins niciodată un loc în play-off.
Iar influența lui Dorinel Munteanu s-a văzut din plin pe final de meci, când, cu două decizii pro-Oțelul, arbitrul partidei a făcut ca rezultatul final să fie unul de egalitate.
Arbitrul Vidican pasează, Oțelul marchează
În acest sezon de Liga 2, foarte puțini antrenori s-au plâns de arbitraje. Cel mai mult s-a plâns Dorinel Munteanu, acesta mergând până acolo încât a spus direct că ”arbitrii sunt cei ai casei pentru Poli Iași.” Noi nu știm dacă e așa sau nu. Ce știm însă este ceea ce vedem. La fiecare meci, Dorinel Munteanu face scandal și pune presiune pe arbitri, cerându-le acestora să ia decizii în favoarea echipei lui.
Așa a făcut și în meciul de azi, în care a și primit un galben pentru scandalul constant făcut arbitrului Vidican. Însă strategia lui Dorinel a mers, pentru că arbitrul Vidican a cedat.
Arbitrii români dau roșu doar când le convine
Rareș Vidican este arbitrul care, la meciul FC R – FC Fcsb, în calitate de arbitru VAR, a decis că intrarea lui Onea la Coman nu a fost de roșu. Ironia sorții a făcut ca în partida Steaua București – Oțelul Galați să existe o fază asemănătoare. Chiar în startul partidei, un fotbalist al Oțelului s-a făcut săniuță și a intrat destul de dur la un jucător stelist. Consecvent, Vidican nu a dat roșu. Ar fi trebuit însă să dea în minutul 26.
Atunci, la un atac, Ciocoteală i-a luat fața lui Fatai. În disperare, atacantul Oțelului a încercat să lovească mingea, însă a reușit doar să îi aplice un low kick de K1 lui Ciocoteală. A fost un fault fără minge, dur, pentru care arbitrul putea arăta cartonașul roșu. Dar Vidican nu a făcut-o. Spre nemulțumirea aceluiași Dorinel Munteanu, care ar fi vrut ca arbitrul să dea ceva mai mult pentru echipa lui.
Presiunea lui Dorinel a dat roade în minutul 85. Beța a încercat să respingă o minge și a ridicat piciorul prea sus. Ciobanu a venit tare din lateral, încercând să joace mingea cu capul. Nu a lovit mingea cu capul, dar s-a lovit de piciorul lui Beța. Nu a fost un fault dur, nu a fost un fault intenționat. A fost doar o fază de joc ca multe altele care au loc în timpul unei partide. Chiar și așa, Rareș Vidican a scos cartonașul roșu.
În această iarnă, în meciul câștigat de FC Fcsb contra celor de la Voluntari, Edjouma a fost iertat de eliminare deși l-a umplut de sânge pe Armaș, în minutul 82 al partidei. Atunci, fundașul fcsbist l-a lovit cu piciorul dur, în figură și în piept, pe jucătorul de la Voluntari. Acesta din urmă a rămas cu urme adânci pe față și umăr, din rănile sale curgând chiar sânge în timpul meciului. Însă arbitrul acelei partide, Radu Petrescu, nu a dat roșu. Iar pentru decizia sa a fost trimis de FRF ca să arbitreze meciuri europene.
Eliminarea lui Beța le-a dat puteri noi gălățenilor, care s-au aruncat asupra porții lui Dincă. Au reușit să egaleze în minutul 89, tot cu ajutorul arbitrului.
De ce a decis Vidican să lase avantaj pentru Oțelul și nu pentru Steaua?!
La un atac gălățean, un mijlocaș al Oțelului a încercat să tragă un șut de la distanță. Mingea l-a lovit însă pe arbitrul Vidican, care a deviat-o către un alt fotbalist gălățean. Profitând de faptul că apărarea stelistă a fost dezechilibrată de această schimbare de direcție, acesta a pasat pe culoar pentru Cisotti, care a înscris.
E greu de înțeles de ce arbitrul a decis să lase avantaj pentru Oțelul. Sau, dat fiind scandalul făcut de Dorinel pe margine, poate că nu e greu de înțeles. Cert este că, dacă ar fi oprit jocul și dacă ar fi acordat minge de arbitru, Oțelul nu ar fi marcat niciodată.
Deși Steaua a fost echipa care a jucat acasă, acel 5% al arbitrului s-a dus la Oțelul. Și s-a dus într-un procen mai mare de 5%.
Cu o victorie azi, Steaua ar mai fi avut nevoie doar de 3 puncte în ultimele 3 etape pentru a-și asigura locul 2. Așa, echipa noastră trebuie să obțină cel puțin 6, pentru a fi sigură că termină pe o poziție care promovează direct. Oțelul, nu încape îndoială, va bate totul până la final.
De 7 Mai, steliștii au făcut din nou spectacol pe stadion
Spre satisfacția ziaricilor numărători de scaune, care fac zilnic propagandă anti-Steaua, stadionul Steaua nu s-a umplut de 7 Mai. Dar, dacă n-a fost cantitate, cu siguranță a fost calitate. Steliștii prezenți la meci au făcut din nou spectacol. Și-au încurajat favoriții fără oprire timp de 90 de minute și au prezentat o coregrafie specială pentru a-i cinsti pe eroii de la Sevilla și marea lor realizare.
Rezultatul partidei nu a fost cel pe care aceștia l-au așteptat, dar în niciun caz un asemenea detali nu va umbri vreodată importanța zilei de 7 Mai.
Galatenii sunt niste hoti. Am vazut si meciul de volei. Au furat pe fata. Sper sa nu promoveze in Superliga!
https://fb.watch/koBYMh_N5w/
Something funny!
Am fost la meci, pentru prima oară pe noul stadion, care este realmente superb! Simt că a preluat și toată istoria roș-albastră din vechiul Templu! M-am simțit minunat, ca pe vremuri!Și acum, observațiile:
PLUSURI:
Totuși, multă lume pentru un meci de Divizia B. Am văzut foarte multe femei/fete și foarte mulți copii, ceea ce este, în mod evident, un lucru bun. Păcat că meciul nu a fost în nocturnă!
Peluza Sud și grupul Old Boys de la tribuna a doua au fost la înălțime, coregrafia de-a dreptul extraordinară a Peluzei Sud reamintindu-ne de Ziua Magică de acum 37 de ani. Felicitări!!!!!!!!!
MINUSURI:
Nepotrivite și de-a dreptul jenante anumite scandări ale celor două galerii. Se pare că e imposibil ca, pe durata unui întreg meci, suporterii să încurajeze exclusiv echipa proprie.
Legat de fotbal, am mai spus-o: această echipă nu poate mai mult, este clar. Două chestii m-au deranjat foarte tare:
1. Fundașii noștri laterali au fost depășiți în viteză la aproape fiecare atac al Oțelului. L-a fel s-a întâmplat în toate meciurile din play – off.
2. Jocul fără minge, demarcarea, sunt inexistente. Practic, din punct de vedere tactic nu am văzut vreo schemă de joc. Jucătorii aleargă, dar fără să urmărească o disciplină clară a jocului.
De aici lipsa acută de ocazii de gol, precum și ușurința cu care adversarii ne prind pe contraatac.
Am văzut o echipă a Oțelului mai matură și mai bună, per ansamblu.
Câtă vreme nici măcar penalty-ul nostru nu sunt sigur că ar fi trebuit acordat, nu poți arunca vina propriei neputințe pe arbitru. Serios, parcă am fi suporterii 10sb-ului!
Cand se fura pe fata si comentatorul de la TVR3 intretine furtul prin comentariu chiar nu poti sa taci si sa inghiti altfel vei deveni un looser. La fotbal nu comentez prea mult ca nu am vazut tot meciul dar banuiesc ca nu a fost mare diferenta fata de partida de volei. Se pare ca se doreste distrugerea tuturor sectiilor de sport ale CSA STEAUA BUCURESTI, nu numai a sectiei de fotbal. 🙁