Unirea Dej – Steaua București, 1-1 (0-0)
”Nu vorbesc, pentru că, dacă vorbesc, o să am probleme,” zice Jose Mourinho într-un videoclip devenit viral pe internet. La fel ne simțim și noi, după Unirea Dej – Steaua București, 1-1.
Unirea Dej: Railean – Gîț, D. Pop. Chira, Dav. Maftei, Ad. Pop, Al. Militaru (Fulga 62′), Matiș, Al. Pop (cpt.), Cocian (Buta 82′), Blaj (Vl. Bogdan 69′)
Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș, Checicheș – Burdeț, Cătinean, Andr. Pop, Frăsineanu
Antrenor: Dragoș Militaru
Steaua București: Dincă – Drăghici, Beța (D. Oroian 82′), Ciocoteală, Corbu – Ad. Popa (Em. Pacionel 82′), Dav. Matei (Mihăescu 46′), Bărbulescu (cpt.)(Balgiu 46′), Bodișteanu – Kayondo (Enceanu 46′), Chunchukov
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sabău, Ius. Răducan, Ad. Ilie
Antrenor: Daniel Oprița
Cea mai slabă echipă din acest play-off – asta era Unirea Dej înainte de partida cu Steaua. Dar, la fel ca cei de la FC Buzău, clujenii au prins puteri noi fix când au jucat împotriva echipei lui Oprița. Sau poate chiar steliștii le-au permis să prindă.
Acum câteva săptămâni, Steaua bătea Unirea Dej cu 3-0, în primul meci din acest play off. A fost un meci în care echipa condusă de Oprița a făcut tot ce a vrut. Dacă a vrut să marcheze, a marcat. Dacă a vrut să facă spectacol, a făcut.
Ne întoarcem în prezent, pe stadionul primăriei din Dej, unde am fost martorii unui joc cu totul și cu totul diferit. Deși a făcut ce vrut în tur, în retur Steaua s-a chinuit. Nu e Dejul o echipă slabă, dar nici una care să te țină în șah, după ce tu ai mătrășit-o de două ori în acest sezon.
Steaua a început meciul de la Dej la fel ca pe cel de la Buzău. A controlat partida, fără să fie periculoasă, apoi a scăpat adversarul de sub control. Asta spre fericirea adversarului, care a profitat de ocazia oferită. Tinerii jucători dejeni nu s-au ferit să atace poarta lui Dincă. În cele din urmă, eforturile lor au fost răsplătite. Lipsa de experiență a tânărului Bodișteanu a făcut ca cesta să îl faulteze pe Matiș în careu, în minutul 79, iar Alexandru Pop a transformat penaltiul dictat de arbitrul Porumbel. Unirea Dej – Steaua București, 1-0.
Cum am ajuns aici? Ce s-a întâmplat de Steaua a pierdut jocul bun care a dus-o pe primul loc și care a făcut-o cea mai bună echipă din sezonul regulat? Au trecut doar câteva săptămâni de atunci. Să se fi deteriorat jocul chiar atât de rău în doar câteva săptămâni?!
Îi informăm pe jucători că nu contează doar jocul cu Dinamo DDB, dacă chiar e așa cum a spus Daniel Oprița. Îl informăm și pe Daniel Oprița că nu e destul să îi certe pe jucători. Mai e necesar să facă și tot posibilul pentru ca aceștia să fie motivați și să dea la fiecare joc 100%. Asta înseamnă că ar trebui să îi și excludă din lot pe cei care nu joacă, care nu vor să joace sau care nu pot să joace.
Când joci cu mâini moarte pe teren, cu jucători lipsiți de orice motivație, nu faci altceva decât să îți sapi groapa singur. Așa, nu ai cum să promovezi. Așa nu termini nici în primele 4. Cu ultimele 2 echipe din acest play-off, Unirea Dej și FC Buzău, am pierdut deja 5 puncte din 9. Mai sunt 3 puncte, din returul cu FC Buzău. Dacă îl pierdem și pe ăsta, cel mult la locul 3 mai putem spera.
Din fericire, Steaua București a fost salvată azi de inspirația lui Balgiu. Mijlocașul stelist a înscris cu un șut fantastic de la 30 de metri, în minutul 88. Unirea Dej – Steaua București s-a terminat cu scorul de 1-1. Acum trebuie să ne rugăm ca CSMS Iași să bată Oțelul. Atât de rău am ajuns.
Am ajuns să tremur la fiecare meci al Stelei. Asta nu mi s-a mai întâmplat, câteva meciuri la rând, niciodată. Realitatea e că suntem o echipă mică, mică și actualul lot nu cred că poate da mai mult. Este exact ceea ce vor burtoșii din minister: ca și la baschet, ca și la handbal, ca și la volei, mediocritatea este cuvântul de ordine. De ce să ne agităm, când purcoiul de salariu bugetar tot vine, oricum?
Superb golul lui Balgiu.
Atitudinea asta ține și de modificarea completă a pregătirii. În anii ’90, la Forban, echipa nu primea mingea, făcea doar sprinturi. Poate de aia erau așa de înverșunați cînd intrau pe teren, și vreau să fie ei mereu primii la minge?!? Zic și eu, că doar nu sînt specialist.
Dar in anii 80 cum era? Atunci Steaua a atins cel Mai inalt Nivel din Istoria fotbalului romanesc! Locul 42 in lume din toate timpurile daca nu ma insel.
În primul rând, felicitări lui Balgiu pentru golul magnific pe care l-a reușit! Iar în al doilea rând, vis-a-vis de meciurile din play-off pe care le-a susținut echipa Steaua în acest sezon, cred că jucătorii noștri nu mai pot fi motivați datorită imposibilității accederii în prima divizie. Au câștigat meciul cu Ddb și încă câteva meciuri, pentru onoare și atât, nu cred că jucătorii noștri mai pot fi montați în condițiile actuale, indiferent cine ar fi tehnician. Hai Steaua!
Daca va obtine dreptul de promovare pe teren la TAS va fi doar o simpla formalitate pentru domnul Talpan. Nu sunt binevenite aceste descurajari din partea suporterilor. Jucatorii trebuie sa obtina meritul sportiv si ai nevoie sa fie incurajati pentru asta. Oricum investitori nu prea Mai avem, fratii de la Dedeman se re-orienteaza cu afacerile prin Italia. Iar daca armata va da echipa suporterilor se va alege praful pentru ca suporterii se vor certa intre ei inca din prima zi. Domnul Talpan are dreptate STEAUA INSEAMNA CSA!
Parerea mea este ca, oricat de isteti s-ar da romanii, trebuie urmata calea care s- a vazut ca merge: in Spania si Portugalia, tari latine, ca si noi, suporterii sunt organizati ca societari (socios) – practic sunt asociati ai societatii comerciale care este de fapt clubul. In mod evident, chiar daca clubul de fotbal se bazeaza pe aportul financiar al suporterilor (inclusiv prin exploatarea de restaurante, cafenele, magazine), sumele nu sunt suficiente si de aceea este nevoie de un sponsor mare.
Desigur ca intervine si o discutie referitoare la clubul sportiv in sine – vor trebui sa treaca la amatori sau sa dispara sectiile sportive profesioniste neprofitabile, este aiurea sa ai 30 de sectii care nu produc nimic (performante, adica), dar toate toaca bani.
Legislatia sponsorizarii trebuie regandita, de asemenea.
In orice caz, chiar daca 10sb va disparea si nu va mai exista pericolul reprezentat de becali si acolitii sai (ceea ce nu cred, caci acest fenomen e prea legat de elementul politic), este clar ca Steaua, ca si club sportiv, nu mai poate fi un club militar, decat la nivel de amatori – nu are manageri profesionisti care sa gestioneze sportul profesionist (care este, in fond, o afacere).
Din punctul meu de vedere este foarte clar – ori ne raliem la conditiile concurentiale din sportul profesionist (nu numai noi, Steaua, ci tot sportul/fotbalul romanesc), ori disparem din peisajul sportiv de performanta.
@Horia Arsenie – cat oi fi eu de stelist, nu-mi doresc accederea in prima liga cu un asemenea lot. Nu cred ca am fi mai mult decat varianta de Bucuresti a echipei din Mioveni – o spun cu regret!
Sunt tari latine dar sunt predominant catolice. Daca veti intra vreodata intr-o Biserica, Catolica veti observa cum se auto organizeaza oamenii. Forza Steaua si Florin Talpan la TAS!
Steaua vs Arcada Galati astazi de la ora 17:00. Cel Mai bun din 5 va castiga campionatul la volei. Deocamdata este 1-0 pentru Arcada. Forza Steaua pe TVR3!
VOLEI
Continuăm să credem și să luptăm până la capăt.
Titlul cu numărul 18 ne așteaptă!
❤️💙 STEAUA BUCUREȘTI 🆚 Arcada Galați
⏰ Ora 17:00
📍 București, Sala ”Mihai Viteazul”
🎥 TVR3
🎫 Biletele se pot achiziționa direct de la casieria sălii sau online de pe site-ul
https://www.entertix.ro/bilete/16667/volei-csa-steaua-bucuresti-csm-arcada-galati-1-mai-2023-sala-de-sport-mihai-viteazul-bucuresti.html?fbclid=IwAR0i0xOlwNGYUXIv_W18iEOuPGQkq66qVl7ppXOW3v4QXNVj2e2b7lrRrw8
#roadto18 #aicieSteaua #spiritdelupta #Steauasuntemnoi
2-1 pentru Arcada Galati la seturi
14-12 pentru Steaua in setul patru.
Hai Steaua!
VOLEI
Am pierdut și meciul al doilea la mare luptă!
Steaua București a pierdut și meciul al doilea al finalei Campionatului Național de volei masculin, scor 1-3 (19-25, 15-25, 25-17, 22-25), cu Arcada Galați, iar în acest momentul scorul general este 2-0 pentru campioana din ultimii patru ani.
După succesul de duminică, gălățenii au început bine și meciul de azi, au condus cu 2-0 la seturi, dar Steaua a revenit. A redus diferența la 1-2, iar apoi a fost aproape să împingă meciul în setul al cincilea. Nu a fost să fie, dar nu renunțăm.
Elevii lui Bogdan Kotnik au demonstrat de atâtea ori în acest sezon că pot face jocuri remarcabile, iar două victorii la Galați nu țin de domeniul fantasticului.
Următoarele două partide ale finalei vor avea loc la Galați, pe 5 și 6 mai.
Finala se joacă după sistemul “cel mai bun din cinci”, iar Steaua va lupta până la capăt pentru primul titlu după o pauză de 32 de ani!
LUPTĂM PÂNĂ LA CAPĂT!
SUCCES BĂIEȚI!
#roadto18 #aicieSteaua #spiritdelupta #Steauasuntemnoi