Universitatea Cluj – Steaua București, 1-0 (1-0)
Universitatea Cluj – Steaua București a fost mai degrabă un meci de arte marțiale, decât o partidă de fotbal. A fost un meci de dat la glezne, pe care clujenii l-au câștigat.
”U” Cluj: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, Dobrescu (P. Pîrvulescu 83′) – Balgiu (I. Filip 71′), Romario Pires (cpt.) – Haită (Ribeiro 83′), Ely Fernandes (Tescan 71′), Hofman – Val. Alexandru (Boiciuc 60′)
Rezerve: Aur. Păun – M. Ciobanu, Remacle, Vomir
Antrenor: Erik Lincar
Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Beța, Walace, Rob. Neacșu (Al. Zaharia 46′) – Ad. Popa (Cl. Dragu 81′), St. Drăghici (Em. Pacionel 81′), Șt. Pacionel, Enceanu – Chipirliu (Huiban 21′), Buhăescu (Răsdan 78′)
Rezerve: H. Iancu – Măd. Mihăescu, I. Răducan, Bactăr
Antrenor: Daniel Oprița
Arbitrul îndeplinește dorința lui Lincar
Clujenii au început în forță partida, profitând de avantajul terenului propriu. Fernandes a amenințat poarta lui Bălbărău în minutul 8. Steaua a răspuns imediat, prin Chipirliu, care a trimi un șut periculos pe lângă bară, în minutul 9.
În minutul 10, însă, Universitatea a deschis scorul. După o centrare din corner, steliștii au respins mingea în fața careului, de unde Haită a trimis spre poartă. Mingea a trecut prin pădurea de picioare, Bălbărău nu a văzut-o iar tabela s-a schimbat în favoarea clujenilor. Universitatea Cluj – Steaua București, 1-0.
În minutul 15 a venit însă cea mai controversată fază a primei reprize. La mijlocul terenului, Balgiu a intrat tare la Chipirliu, cu talpa direct pe glezna stelistului, fără nicio intenție de a juca mingea. Deși ar fi putut să dea cartonașul roșu, arbitrul a ales să nu dea nimic.
Din păcate, însă, Chipirliu nu a mai putut continua partida. Atacantul stelist, care e în același timp și golgheterul Ligii 2, cu 13 reușite, a fost schimbat cu Huiban în minutul 21. Fără să vrea, arbitrul Robert Avram a îndeplinit dorința lui Erik Lincar. Fostul stelist, care în prezent antrenează Universitatea, a declarat că se teme de Chipirliu și că și l-ar dori în echipa sa, în Liga 1.
Până la finalul primei reprize, nu s-a mai înscris. S-a jucat dur, foarte agresiv, clujenii profitând din plin de jocul liber lăsat de arbitru.
Steaua a dominat în totalitate repriza secundă
Surprinzător, agresivitatea clujenilor a dispărut în repriza secundă. Agresivitatea din joc, nu cea din intrări. Intrările dure au continuat, însă steliștii au profitat de pasul făcut înapoi de adversar.
Drăghici putea să înscrie în minutul 49, după un contraatac excelent. În minutul 54, a avut loc o nouă acțiune periculoasă la poarta Universității, însă arbitrul a intervenit greșit din nou, oprind jocul și dezavantajând Steaua, pentru un fault în atac care pur și simplu nu a fost.
În minutul 67, Drăghici a centrat de pe stânga, mingea a trecut de portarul clujean, dar Buhăescu nu a reușit să o ajungă. A fost momentul în care Universitatea a abandonat orice dorință de a mai juca fotbal, preferând în schimb să bubuie mingi, să tragă de timp și să intre la rupere.
Simțind momentul greu prin care trece echipa lor, suporterii Universității au început să strige… ”Dinamo, Dinamo”, dar și să îl înjure pe Marius Lăcătuș. Adevărate cântece de luptă, care i-au ambiționat pe jucătorii clujeni să joace și mai murdar, să facă și mai mult antijoc, să tragă și mai mult de timp și să se arunce și mai mult pe jos – un fotbal demn de Liga 4.
Finalul de meci a arătat din nou care au fost instrucțiunile primite de brigada de arbitri. În minutul 91, deși un fotbalist clujean a lovit mingea și a trimis-o în corner chiar sub ochii asistentului, acesta a refuzat să dea corner, arătând aut de poartă, o decizie pe care nimeni nu a înțeles-o.
În ciuda tragerilor repetate de timp, arbitrul Avram a oprit meciul la minutul 90+3.
Universitatea Cluj – Steaua București s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru clujeni. Un rezultat bun pentru clujeni, dar un joc care cu siguranță nu îi va ajuta să evite retrogradarea în sezonul următor.
Pentru Steaua București, urmează o nouă deplasare. Peste doar 4 zile, echipa noastră va merge la Unirea Slobozia. Două deplasări una după alta, un cadou din partea FRF, pentru echipa pe care Burleanu nu o vrea în Liga 1.
Dacă rezultatul din meciul de la Cluj contează mai puțin, Steaua având nevoie de locul 4 pentru a intra la barajul de promovare în Liga 1, cel din partida de la Slobozia este extrem de important. Steaua trebuie neapărat să învingă! Din păcate, va avea o încercare destul de grea în față, pe un teren greu, cu un adversar incomod, cu jucători obosiți și, cel mai probabil, fără Chipirliu.
In repriza a II-a a maibfost un rosu. Nu ai bazut meciul?
Trebuia eliminat acel la…bagiu. Nu am ce sa reproșez echipei Steaua..Cu un arbitru ostil nu puteam scoate nici macar un egal..Capu sus băieți…FORZA STEAUA
clujenii trebuiau sa ramana in 9!
Psihoza wcsbistă, care se manifestă prin încurajarea unei alte echipe (chiar așa, cum ar încuraja echipa favorită peluza nord – pipera la un meci Steaua – WCSB????) face victime colaterale. Cum plm să zici că ești suporter U și să strigi pentru Dinamo? Adică toate oile din turma aia simpatizează dinamo? Care, știm, nu-i așa, chiar de la ne-a gi2, că este, de fapt, wcsb…..
parca e o gluma proasta:
Mustata:
În ceea ce privește o posibilă schimbare a Legii Sportului, Gheorghe Mustață este de părere că șansele de reușită pentru CSA Steaua sunt nule.
”Vă spun sigur, domnul ministru Novak ‘le dă calde’ pentru a-i liniști. Nu se schimbă o lege așa, că vor unii de pe acolo, care cerșesc o promovare ilegală”, a transmis Gheorghe Mustață.
Ministrul sportului:
„Noi sprijinim acest proiect de lege și cred că trebuie să primeze performanța, nu organizarea unui club sau modalitatea de organizare. Oricum, această Lege a Sportului este deja destul de învechită și nu mai corespunde actualelor cereri. E un fapt real în care este implicat și CSA Steaua. După ce vom elabora strategia, vom scrie și Legea Sportului. Trebuie să actualizăm și să fie o lege în care să primeze principiile europene.
Noua Lege a Sportului va mai dura, dar noi începem chiar de săptămâna următoare, în paralel cu elaborarea strategiei, să scriem noua lege. Sperăm ca anul viitor să treacă și de Parlament. Desigur, până atunci pot exista inițiative de proiect de lege. Dacă cineva a făcut demersuri în acest sens ca Steaua să joace în prima ligă, noi o să avizăm din punct de vedere al Ministerului Sportului.