Ziariștilor, de ce-l plângeți pe Balaci, dacă nu respectați istoria?!
Am primit ieri un telefon de la tatăl meu. ”N-a fost stelist dar să faci un articol și despre Ilie Balaci. A fost mare.” Tatăl meu e stelist. Eu sunt stelist. Universitatea Craiova e unul din dușmanii Stelei. Însă noi, steliștii, știm să-l apreciem pe Balaci. Alții nu știu.
De ce-l apreciem noi pe Ilie Balaci? Din același motiv pentru care-i apreciem și pe ceilalți mari fotbaliști emblematici de-ai rivalelor noastre. Fotbalul e un dans. E nevoie întotdeauna de două echipe ca acesta să fie frumos. Și oricât de bun ar fi fost Marcel Răducanu, un derby Steaua – Dinamo n-ar fi fost la fel dacă de partea cealalta n-ar fi existat un Cornel Dinu.
”Minunea Blondă” a Băniei a făcut fotbalul frumos. N-a jucat la noi. Ba chiar a jucat la ”câini”. Dar tot a făcut ca fotbalul să fie frumos. Și din acest motiv nu va fi uitat niciodată de iubitorii fotbalului din România, fie ei craioveni, steliști, dinamoviști sau suporteri ai altei echipe.
De ce scriu ăștia despre tine, Ilie?!
Asta l-aș întreba pe Balaci dacă aș mai putea. I-aș întreba și pe ziariștii sportivi care au sărit rapid să profite de pe urma tragediei, dar știu deja răspunsul. Aceste canalii iubesc tragediile. Abia așteaptă să se întâmple ceva, ca să se afișeze în costumele de bocitoare și să ne spună din nou că le pasă de sport, ”poate prea mult”.
Dar, dacă vă pasă atât de mult, ziariștilor, de ce n-ați făcut interviuri cu Ilie Balaci cât a fost în viață? De ce n-ați scris în fiecare săptămână despre el? De ce nu i-ați educat pe tinerii iubitori ai fotbalului, prezentându-le povești cu fotbaliști adevărați, ca Ilie?!
Nu, nu ați vrut să faceți astfel de articole. Ați preferat să scrieți despre Becali. Zilnic, despre același Becali. Zilnic, scandal. Zilnic, fotbal de doi bani și mizerii. Zilnic, asta faceți zilnic. Despre fotbaliștii adevărați scrieți doar când au loc tragedii. Așa ați făcut și cu Lucică Bălan, așa ați făcut și cu Didi Prodan, așa ați făcut cu toți ceilalți mari sportivi care s-au dus.
Fotbalul românesc moare și dispare tot mai mult, cu fiecare mare sportiv care ne părăsește. Și asta deoarece istoria e complet irelevantă pentru mizerabilii care își zic azi ziariști.
La sfârșitul meciului de la Craiova, ”ziariștii” s-au grăbit să scrie că Universitatea a ”spart blestemul celor 16 ani fără victorie în fața FCSB-ului”. Nici n-a contat că FC Fcsb a apărut, conform actelor sale, de abia în 2003. Istoria e ce vor marii ”ziariști” să fie. Ei decid cine e legendă, ce legende merită spuse și când. Din acest motiv, cu o zi înainte de Universitatea Craiova – Fotbal Club Fcsb, Digi Sport a invitat-o pe Lorena Balaci să vorbească despre meci. Pe Ilie de ce să-l fi invitat?! La ora aceea, el era încă viu. La ora aceea, nu era un subiect interesant pentru băieții care au tras pământ peste fotbalul românesc.
Odihnește-te în pace, Ilie Balaci!
S-a dus și Ilie Balaci. Am mai pierdut o legendă, pe care nu am știut să o apreciem cât timp a fost în viață. Probabil că nu vom mai avea niciodată un fotbalist ca el. El s-a dus acolo sus, să joace fotbal cu celelalte legende. Iar noi am rămas aici, cu… Nu o sa spun cu ce, pentru că știți deja. Nici nu trebuie să intrați pe gsp ca să știți poza cui ocupă chiar acum întreg ecranul. El e. Nu Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbaliști români din istorie, ci el, băiatul despre care gsp scrie zilnic.
Mulțumim, Ilie Balaci, pentru tot ce ne-ai dat și iartă-ne!
Foarte frumos articol!
L-am apreciat enorm pe Ilie Balaci.
În perioada modernă, România a pătruns în fotbalul mare la nivel de club prima dată în anii 1982-1983, prin Craiova Maxima.
Dirijorul acelei formidabile echipe era Ilie.
Unul dintre cei mai mari jucători ai României din toate timpurile!
Odihnește-te în pace, Ilie!
Pai actuala ” universitatea ” este infiintata in 2013. Nu stiu ce acte au ei, dar parca gibonul de craiova castigase un proces cu palmaresul. Nu stiu despre ce a fost vorba acolo, poate o fi castigat palmaresul de la meciurile amicale, eu stiu? La cat de imbecil este mititica, ar fi in stare sa spuna ca a castigat palmaresul celor de la UTA si sa spuna ” sa mi-l treceti mie „. Deocamdata, situatia de la Craiova e una incerta. Ambele folosesc sigla cu ” leu din Banie ” si vad ca cei de la CSU nu tin neaparat sa-l oblige pe mititica s-o schimbe. La fel ca la dinamonegoita si dinamobaadea. Daca negoita avea totul in regula, il soma pe badea sa-si schimbe sigla, numele.
Mititelu nu a castigat niciun proces cu palmaresul. A mintit.
Pai sc blue lions srl cand a aparut?
Pentru ca Ilie nu voia sa mai apara in presa. S-au incercat N interviuri cu el, dar de fiecare data el refuza.
Presa sportiva care se ocupa de fotbal este pasionata de panseurile lui jj si ale altor „specialisti”dispusi sa minta in continuare cand e vorba de brandul Steaua Bucuresti, desi ar putea foarte bine sa faca niste articole si anchete pe teme serioase, cum ar fi lipsa (cu exceptiile de rigoare) fostelor glorii ale fotbalului romanesc in functii executive si de conducere ale cluburilor, cum este normal si cum intalnim in Occident, in Italia spre exemplu. Gasim in schimb patroni cu apucaturi dictatoriale , care se inconjoara de cate un yes-man si de slujitori, slugi sau sclavi. Un om ca Ilie Balaci n-a avut loc la un club serios (care o fi ala ?! ) din Craiova sau din alta parte. De antrenori ce sa mai vorbim, sunt dati afara fara sa-i usture la buzunar pe concediatori (contracte proaste ).
In privinta palmaresurilor, in lipsa unor dovezi privind transmiterea drepturilor, probate in justitie, gasim doua situatii : palmaresurile dinainte, respectiv de dupa privatizare. Astfel, la Craiova, pe de o parte, exista un palmares al Clubului Sportiv Universitatea Craiova (unde presedintii de onoare erau profesori universitari) si care in prezent nu mai are sectie de fotbal. La fel la CS Dinamo sau CS Rapid. Pe de alta parte avem palmaresuri ale societatilor comerciale, care se cearta intre ele pentru intreaga istorie, fara temei, consider.
Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ilie Balaci !