Voi ati vazut vreodata puterea adevarata a Stelei?
Foarte multi oameni au vazut puterea adevarata a Stelei, de foarte multe ori. Dar foarte putini au inteles-o. Unii au ajuns s-o foloseasca din greseala, ajungand in cele din urma sa-si bata joc de ea. Altii o pot folosi chiar azi, dar refuza sa o foloseasca sau nu stiu ce sa faca cu ea.
Puterea adevarata a Stelei nu e in teren. Nu jucatorii ii dau forta, indiferent cat de buni ar fi. Nici antrenorii. Nici conducatorii. Puterea adevarata a Stelei vine din sufletul acestui club, din numele sau, din felul sau de a fi. Si, in caz ca nu stiati, aceasta putere e magica. Cand o folosesti corect, umpli stadioanele.
Liga 4 > Liga 1
In acest moment, in Cupa Romaniei, echipa clujeana Sanatatea intalneste echipa lui Becali, FC Fcsb. Meciul are loc pe stadionul Cluj Arena, un stadion cu o capacitate de 30 de mii de oameni. A fost puternic mediatizat in ultima saptamana, vorbindu-se aproape zilnic despre el. Televiziunile au facut interviuri cu jucatorii clujeni, i-au dat Fcsbului un nume care nu-i apartine, au incercat sa vanda meciul cum se putea mai bine. Cu toate acestea, pe stadionul din Cluj au venit astazi doar 4400 oameni.
„Clujenii asteapta peste 10 mii de oameni la stadion”, a urlat presa in ultima saptamana. „Bataie pe bilete, la Cluj”, au anuntat mironicii de la Pro X. „Sunt așteptați în jur de 5.000 de suporteri pentru a vedea duelul dintre formația din cel de-al treilea eșalon și echipa care e la un pas de a ieși din grupele Europa League”, a scris GSP, chiar inainte de meci.
Cu toate acestea, la meci au venit doar putin peste 4400 oameni, dupa cum puteti vedea in poza principala a acestui articol. In ciuda biletelor foarte ieftine, in ciuda stadionului modern, in ciuda numarului mare de studenti din orasul transilvanean, doar 4400 oameni au venit la meci. Doar 4400, din 30 de mii, cat e capacitatea stadionului, din 13 mii, cate bilete au scos Virusii Verzi la vanzare. Doar 4400 oameni au venit ca sa vada FC Fcsb.
Asta e puterea numelui FC Fcsb, in caz ca erati curiosi. Doar atati oameni poate sa scoata din casa o echipa de Europa League, intr-o seara de miercuri, pe o vreme buna.
Nu numai ca FC Fcsb nu e Steaua, dar e chiar un nimic pe langa Steaua. Desi joaca in Liga a IV-a din Bucuresti, doar cu echipe slabe, doar la ore total neadecvate, in plina saptamana de lucru, „militarii” vand intotdeauna toate biletele. Asa s-a intamplat de fiecare data, in acest sezon, indiferent ca au jucat cu Academia Rapid sau cu Comprest GIM. De fiecare data, Steaua a umplut stadionul.
Cand a intalnit Academia Rapid, Steaua a fost privita din tribune de peste 11000 de spectatori. La meci s-au uitat in jur de 35000 oameni, conform GSP, cam la fel ca meciurile dintre Getafe si Real Madrid sau Gaz Metan si Viitorul. E vorba de 0.3 puncte de rating, nu foarte mult. Un punct inseamna 115000 oameni. Cam un punct face si FC Fcsb, la meciurile sale cu echipe de Liga 1. Insa Gazeta a uitat sa spuna ca, pe internet, meciul dintre Academia Rapid si Steaua a mai atras inca aproape 150 de mii de privitori.
Asta e puterea adevarata a Stelei. Umple stadioane, atrage privitori si face ca Liga 4 sa bata Liga 1. Acum poate ca intelegeti de ce Becali si sclavii lui din televiziune si din presa refuza sa respecte legea si sa ii spuna FC Fcsbului pe nume.
Sclavilor, la polo nu mai joaca „CSA”?
Astazi, Steaua a fost invinsa de vicecampioana Ungariei, Eger, intr-un meci din Liga Campionilor la polo. GSP a transmis meciul live text. Nu au scris nicaieri, in tot articolul, cuvantul „CSA”. Stiti cuvantul, nu? E cuvantul pe care acesti „jurnalisti” il folosesc atunci cand vorbesc despre echipa noastra de fotbal. Nu-i spun Steaua. Ii spun CSA. Cuvantul „Steaua” il folosesc doar pentru FC Fcsb.
La polo, au folosit Steaua. Desi stelistii din bazin au fost incurajati de pe margini de catre suporterii din Peluza Sud si chiar de catre fotbalistii Stelei. Adica fix de baietii carora gesepistii le spun „suporterii CSA”.
E curios ca, la polo, nu a mai jucat CSA. Foarte curios. Oare s-au trezit gesepistii? Oare, la meciul de vineri, cu Progresul Spartac II, ne vor spune in sfarsit „Steaua”? Cel mai probabil nu. Pe telefoanele lor vor aparea din nou numere cu prefix de Pipera si totul va reveni la „normal”.
Numele echipei de polo este CSA Steaua Stirom. Sper sa nu gresesc…
Poti sa-i spui Steaua Bucuresti.
Nu se poate face o schimare de regulament în așa fel încât sa promoveze doua echipe din liga 4 în liga 3 din seria Stelei?
Steaua trebuia primita direct in Liga 2, la fel ca Craiova. Sa nu uitam ca FRF le permite echipelor de Liga 1 sa inscrie sateliti direct in Liga 3. Deci chiar nu e prea mult sa lasi o echipa stabila si puternica sa joace direct in Liga 2.
schimbare
Steaua trebuia sa joace direct in Liga 1 si punct. Restul e vorbarie fara folos. Jegosii aia de la pro sunt cele mai mari scarbe din mass-media romaneasca. Ar fi in stare sa-si scoata mamele si nevestele la produs pentru un punct de rating.
Irelevant! FCSB este pe primul loc in topul spectatorilor in Liga1 acasa si in deplasare! Eu zic mai bine sa va concentrati pe ce aveti voi de facut. Oare cu CSA Steaua Fotbal se umplea Cluj Arena? Sigur ca nu. Ramane istorie doar scorul 6-1 si bucuria de la final a unor pusti precum Stoica jr. marcator la 14 ani.
A fi primul din sat nu inseamna nimic. Pana acum, jucand doar cu echipe fara nume, Steaua a umplut fiecare arena pe care a jucat. Fiecare. Daca au ramas locuri libere in deplasare, a fost pentru ca suporterii gazdelor nu au venit. Stelistii au epuizat intotdeauna biletele puse la dispozitie. Ieri, pe Cluj Arena, au fost 13 oameni pentru FC Fcsb. 13. I-am numarat. Le-am facut si poza, de altfel. Doar 13 oameni au facut deplasarea.Nu 1000, nu 100, nu 50. Doar 13. Astia sunteti voi. Iar pustii despre care vorbesti deja sunt istorie. Au jucat ieri primul si ultimul lor meci la FC Fcsb. La fel ca alti fotbalisti tineri, inaintea lor, ca baiatul ala de era preferatul lui Reggae, o sa ajunga si ei pe la Chiajna sau Voluntari si vor muri in anonimitate.
„Daca au ramas locuri libere in deplasare, a fost pentru ca suporterii gazdelor nu au venit.” Foarte bine punctat SL, Steaua aseara a jucat in deplasare la Cluj, la aproape 500 KM de Bucuresti.
„Doar 13 oameni au facut deplasarea.Nu 1000, nu 100, nu 50.” Cum am spus, 500 KM, nu 3-4 KM pana pe giulesti sau 10 pana dracu stie ce „deplasari” aveti voi prin Bucuresti:)) Apropos, plimbarile prin meciurile voastre de oras le numiti deplasari???
Ia cauta sa vezi cati stelisti au facut deplasarea la Cluj pentru meciul de baschet cu U.
Parca nu conta cantitatea ci calitatea. Au fost 13? Bun. Bravo lor! Care e problema? Referitor la tineri, de cati pusti din lotul actual al CSA Steaua Fotbal vom mai auzi peste 2-3 ani? Cu siguranta maxim 2-3. Daca au valoare vom mai auzi de ei, fie ca e vorba de FCSB sau CSA Steaua Fotbal.
Au fost 13, ba. 13. Cat de penibil sa fii?
Referitor la tineri, cu siguranta vom vorbi mai mult despre pustii Stelei, decat despre cei ai FC Fcsbului. Toti tinerii care au trecut pe la FC Fcsb au ajuns sa-si puna ghetele in cui cu mult inainte de termen.
mah dar ce dracu cautati aici?
„Puterea adevarata a Stelei nu e in teren. Nu jucatorii ii dau forta, indiferent cat de buni ar fi. Nici antrenorii. Nici conducatorii. Puterea adevarata a Stelei vine din sufletul acestui club, din numele sau, din felul sau de a fi. Si, in caz ca nu stiati, aceasta putere e magica. Cand o folosesti corect, umpli stadioanele.”
Deci Lacatus,Adrian Ilie, Hagi etc. nu au contat. Atunci de unde termenul de „legende” ? Ce au facut mai exact acesti jucatori pentru club, din moment ce nu ei au dat forta si au ridicat numele stelei? Cine a contribuit mai exact la brandul STEAUA?
Referitor la stadioane pline, in anii ’90-’00 – (pana sa pierdem sigla,numele -2014), chiar avem amnezie? Au fost zeci de meciuri cu Ghencea pustie, 2000 – 6000. Chiar si in grupele UCL in anii ’90 stadionul nu se umplea. Deci? Unde e puterea pana la urma? Ca in tribune sigur nu a fost. Respect legendelor.
Pai Lacatus, Adi Ilie si Hagi aveau mentalitatea de stelist. Mentalitatea conteaza cel putin la fel de mult ca talentul. In rest ne spui povesti. Nu erau pline ochi stadioanele, dar nici nu erau goale, cum sunt acum. Asa ca las-o mai moale cu dezinformarea, ca nu impresionezi pe nimeni. Pun pariu ca nici macar nu ai vazut un singur meci in Ghencea, in anii 90.
Plictisitoare sunt oile astea… pana una alta fc fcsb va numiti si tot 13 oameni aveti in deplasare. Si cu asta basta. :))))
ps – ar mai fi de notat si cate kg de coji de seminte au lasat cei 13 acolo :))))