ciolacu maticiuc

Nu e articol politic, dar Ciolacu e mai deștept ca fcsbiștii

Am trăit s-o vedem și pe asta. Marcel Ciolacu a reușit să facă KO (intelectual, într-o discuție) un fcsbist! Este vorba despre Codin Maticiuc, care l-a invitat pe pesedist în podcastul său. Cum era de așteptat, fcsbistul Maticiuc a dus discuția către războiul Steaua vs FC Fcsb, sperând să obțină o promisiune de ajutor din partea lui Ciolacu. Pesedistul, în schimb, nu doar că nu i-a dat răspunsul așteptat, dar l-a și umilit un pic.

Ciolacu zice că nu vrea să-i dea lui Becali brandul Steaua

”Dacă ajungeți președinte și veți fi comandantul forțelor armate, intenționați să îi dați brandul, logoul, emblema și tot … Steaua lui Gigi Becali?” a fost întrebarea pusă de Maticiuc, care a și recunoscut că e fcsbist, lui Ciolacu, pe la jumătatea podcastului.

Răspunsul dat de pesedist a fost însă surprinzător. ”Doamne ferește!”, a spus acesta aproape imediat! Ce putem înțelege de aici? Reacția lui Ciolacu a venit prea rapid, prea natural ca să fie regizată. Așadar putem înțelege că ajutorul pe care i l-a dat lui Becali se oprește la stadion.

Bineînțeles, nu prea poți avea încredere într-un politician. Cu siguranță nu poți avea încredere într-un politician pesedist, din România lui 2024. Mai ales că, mai departe, Ciolacu a încercat să explice prostiile pe care le-a făcut când a intervenit pentru ca Becali să joace în Ghencea.

Ciolacu a încercat să justifice intervenția sa spunând că stadionul Steaua ar fi fost ținut captiv de Armată. Acest lucru nu a fost însă adevărat. Toată țara știe că între FC Fcsb și Steaua există mai multe procese. Toată țara știe că FC Fcsb fură zilnic identitatea Stelei și că avem de-a face cu un caz special aici.

Dacă Câmpulung Muscel ar dori să închirieze stadionul Steaua, ar putea să o facă oricând. Și ar putea face acest lucru în primul rând pentru că NU PRETINDE CĂ E STEAUA BUCUREȘTI!

Intervenția lui Ciolacu în cazul stadionului, nu doar că a fost inutilă, dar chiar poate fi considerată o favorizare a unei societăți infractoare, care vrea să folosească ilegal o marcă a statului român și care chiar a provocat prejudicii de 37 de milioane de euro statului român, prin folosirea ilegală a unei mărci a statului timp de mai mulți ani.

Mai departe, Ciolacu și Maticiuc au încercat să își găsească scuze. Marcel a zis că e stelist de mic (Nu ești, Marcele! Stai la PSD-ul tău!), Maticiuc a zis că și el e stelist de mic, dar că merge la FC Fcsb (Deci nu e Stelist. Maticiuce!!! Dacă echipa ta nu se numește Steaua, nu ești stelist! Nu e greu de priceput!).

Ciolacu zice că judecătorii decid

”În loc să vorbim despre toate sporturile și performanțele reale ale clubului Steaua, pe toate domeniile, s-a ajuns la o luptă <<Steaua e numai una>>, <<Becali – hoțul!>>, restul ce au ei cu brandurile. E treaba instanței, să se judece!” a fost răspunsul cu care Ciolacu ar fi vrut să închidă subiectul, care nu părea să fie unul pe placul său.

Și acesta e un răspuns surprinzător. În primul rând, Ciolacu nu i-a zis Stelei niciodată ”CSA”. I-a spus doar Steaua. Ba chiar a făcut diferența între cele două cluburi, amintind că Steaua are mai multe secții sportive, care fac performanțe. Dacă nu ai fi știut cine vorbește, ai fi zis că la microfon e unul din apărătorii Stelei.

Interesant este însă faptul că Ciolacu pare foarte bine informat în ceea ce privește războiul Steaua vs FC Fcsb. Știe cât de multă ură au steliștii față de fcsbiști, știe cum e văzut Becali de steliști. Cel mai important, a încheiat ideea aruncând totul în curtea judecătorilor. La propriu, Ciolacu a zis că e treaba instanței să judece și să decidă cine deține marca Steaua, numele Steaua, palmaresul. Și cum instanța a decis deja, poate că acesta este și motivul pentru care nu am auzit niciun ”CSA” din gura pesedistului.

Ciolacu îl umilește pe Maticiuc

”Vă întreb în felul următor: Armata susține niște cluburi… pe care, sincer, poate că ar trebui să se reînființeze ministerul sportului, să le susțină el, de astea de hochei, pentru că nu fac… dar o echipă, un brand, un logo, o siglă ca Steaua nu ar trebui scoase la vânzare de armată, pentru a face rost de bani pentru armată efectiv?” a întrebat Maticiuc, lipsit în totalitate de coerență și sens.

E clar că omul nu înțelege multe lucruri. De exemplu, nu pricepe cu ce fel de bani se joacă Ministerul Apărării.

Marca Steaua a fost evaluată pe undeva pe la 50 de milioane de euro. Dar și dacă ar fi vândută pentru 100 de milioane de euro, pentru armată, această sumă ar fi o lacrimă într-un ocean. Spre exemplu, România a plătit în jur de 400 de milioane de euro pentru 32 F-16 Fighting Falcon la mâna a… o mână care nu e prima. Un calcul rapid ne spune că fiecare avion a costat 12,5 milioane euro. Vânzarea mărcii Steaua i-ar putea aduce României cel mult 4 F-16 second hand.

Dacă e să vorbim despre F-16-uri moderne, acestea costă în jur de 70 milioane euro. Așadar poți cumpăra unul, dacă vinzi marca Steaua cuiva care poate să îți dea 100 de milioane de euro pe ea.

Bugetul MAPN pe 2024 este de 95 miliarde lei, adică peste 19 miliarde euro. 100 de milioane e o sumă care chiar nu contează.

Răspunsul lui Ciolacu îi închide gura lui Maticiuc

Așadar Maticiuc a pus o întrebare de fecesebist pur. Iar Ciolacu a surprins din nou.

”Și Real Madrid își poate scoate la vânzare brandul,” a zis Ciolacu.

”Păi da, dar Real Madrid nu pierde bani an de an, cu brandul,” a zis Maticiuc, inventând o pierdere care nu există. Steaua București nu pierde niciun leu cu brandul Steaua. De altfel, nu știm ca Steaua să fie în vreo pierdere. Clubul nostru are un buget anual și cheltuiește acest buget în fiecare an.

Să revenim însă la discuție, pentru că ceea ce a urmat a fost extrem de amuzant:

”Aveau și ei (n.r. Real) datorii de vreun miliard la bugetul statului”, a răspuns Ciolacu, cu o urmă de zâmbet în colțul gurii. Captura de ecran atașată acestui articol este din momentul în care Ciolacu a dat acest răspuns. Se vedem din limbajul corpului și din mișcările feței că Ciolacu s-a simțit foarte bine cu replica respectivă. ”Spaniol, nu român”, a continuat Ciolacu, încercând să facă o glumiță. Pe Maticiuc, însă, nu l-a făcut să râdă.

De altfel, atât de tare l-a deranjat pe Maticiuc răspunsul dat de Ciolacu, încât acesta a schimbat imediat subiectul, întrebându-l pe pesedist una dintre cele mai tâmpite întrebări puse cuiva vreodată, dacă e fan Donald Trump sau Camelia Harris.

Să fie oare Ciolacu deranjat de intrarea lui Becali în AUR?

Până acum, discursul ciolacian a fost mereu pro-FC Fcsb. Acum, însă, s-a schimbat cu aproape 180 de grade. Nu spun cu 180 de grade, pentru că, așa cum am zis mai devreme, nu prea avem motive să credem ce spune un politician pesedist, dar e o schimbare cu aproape 180 de grade.

E posibil ca Ciolacu să fi văzut că fecesbiștii lui Becali nu au votat cu PSD-ul lui la alegerile din acest an. E posibil și să fi fost deranjat de intrarea lui Becali în AUR. Sau e posibil ca pesedistul pur și simplu să nu mai vrea să se bage într-un scandal care în mod cât se poate de clar l-a deranjat și care poate că i-a și stricat imaginea.

Că vor unii să recunoască sau nu, conflictul Steaua vs FC Fcsb este unul serios. Mizeriile făcute de fecesebiști sunt serioase. Momentan, Steaua cere doar ca FC Fcsb să îi plătească prejudiciul provocat. Însă, după finalizarea procesului pentru prejudiciu, nu este exclus ca vreun procuror să se uite puțin mai atent asupra cazului, pentru a vedea cum exact s-a ajuns ca FC Fcsb să folosească ilegal un bun al statului timp de 11 ani.

Cum am spus deja, Ciolacu a greșit deja destul de tare când s-a băgat în treaba cu stadionul. Dacă s-ar băga și în treaba cu marca, mai ales că avem aici procese care s-au terminat și care i-au dat dreptate Stelei, ar risca foarte mult.

Orice politician care intră în acest moment de partea FC Fcsbului, în conflictul cu Steaua, își pune singur cătușele la mâini. Steaua are de partea ei nu una, ci mai multe hotărâri judecătorești definitive care îi dau dreptate. FC Fcsb nu mai poate spera la nicio victorie. Poate cel mult să spere că va prelungi procesul pentru prejudiciu încâ câțiva ani. E însă imposibil să îl câștige. Nu de alta, dar chiar avocații săi au recunoscut în sala de judecată că FC Fcsb a produs respectivul prejudiciu, cerând instanței să fie lăsați să plătească doar prejudiciul provocat în ultimii 3 ani.

Nu votați PSD!

Chiar dacă Ciolacu ne-a surprins și chiar ne-a amuzat cu replicile pe care i le-a dat lui Maticiuc, acest articol nu trebuie interpretat ca o încercare de a-i îmbunătăți imaginea. Ciolacu și PSD au fost la conducerea țării în ultimii ani. Dezastrul din România e opera lor.

La alegeri, nu votați PSD!