csm slatina Steaua bucurești 1-1

CSM Slatina vs Steaua București, 05.10.2024

Steaua București a rămas neînvinsă și după etapa cu numărul 9. Echipa noastră a jucat în această săptămână cu una dintre echipele pesediste ale campionatului. Pe terenul celor de la CSM Slatina, Steaua București a terminat la egalitate, 1-1.

CSM Slatina: P. Toroc – I. Mitran, Gherghe, Bărăitaru, C. Toma, Sil. Matei, Trașcu (D. Toma 77′), C-tin. Radu (Mihaiu 70′), Doman (cpt.)(I. Năstăsie 85′), Golofca (Riza 70′), Kayondo (Țîră 85′)
Rezerve neutilizate: S. Velcu – D. Dragu, Burnea, M. Cristea
Antrenor: Daniel Oprescu

Steaua București: Frănculescu – Drăghici (cpt.)(Nedelea  60′), Vîrtej, Ad. Ilie, Kereki, Răsdan, Dani Iglesias, Rober Sierra, Dav. Matei (Dav. Păcuraru 46′), Chipirliu, Dane (Ad. Popa 60′)
Rezerve: R. Munteanu – Maeschi, A. Raicu, Beța, Nacho Heras, Ad. Pop
Antrenor: Daniel Oprița

Greu cu PSD-ul

Deși a jucat acasă, CSM Slatina s-a comportat ca o echipă aflată în deplasare. A jucat pe contre, a încercat să ajungă cât mai rapid în careul Stelei, s-a lăsat chiar dominată. Steaua a controlat startul de meci, dar, din păcate, a făcut la fel ca în toate celelalte meciuri jucate până acum. A controlat partida, fără a avea vreo realizare notabilă. În schimb, CSM Slatina a încercat să profite de fiecare pasă greșită, pentru a lansa contraatacuri.

Tabela s-a schimbat pentru prima dată în minutul 30, când Doman a executat un penalty primit foarte ușor. Chiar dacă arbitrul a acordat foarte ușor lovitura de la 11 metri, adevărul este că ar fi trebuit să ne așteptăm la acest lucru. Știam doar că mergem acasă la una din echipele pesediste.

Penaltyul a fost acordat după ce Golofca s-a aruncat în careul Stelei. Din păcate, Drăghici l-a ținut de tricou. Nu destul cât să provoace căzătura, dar l-a ținut. Iar pentru arbitrul Baban, de la Iași, asta a fost destul. Acoperit de regulament, centralul a dictat lovitura de pedeapsă pe care Doman a transformat-o cu un șut în stânga lui Frânculescu.

Pe final de repriză, Steaua a încercat să restabilească egalitatea, dar capul lui Chipirliu (minunutul 39) și cel al lui Matei (min. 45+1, ocazie mare, din câțiva metri) nu au reușit să împingă mingea dincolo de linia porții.

Și mai greu când nu ai atac

În repriza secundă, Steaua a reușit totuși să restabilească egalitatea. În minutul 64, Adi Popa, proaspăt intrat pe teren, a tras din prima, din colțul careului de 6 metri, profitând de poziționarea greșită a portarului Toroc. Mingea s-a dus în poartă și s-a făcut 1-1.

A fost momentul în care CSM Slatina a ieșit în sfârșit la joc. Rolurile s-au inversat așadar. Slatina a încercat să controleze jocul, fără succes, în timp ce Steaua s-a mulțumit cu contraatacul.

Finalul de meci a fost al Stelei. Cipirliu putea face 2-1 în minutul 79, când a primit o pasă peste adversari de la Păcuraru. Din păcate, nu a putut profita de ieșirea greșită a portarului Toroc. Și-a făcut mingea prea în lateral și a stricat singur o fază pe care în anii precedenți cu siguranță ar fi transformat-o în gol. Din păcate, și această fază ratată ne arată cât de slabă e forma prin care trece Chipirliu în acest moment. Și cum atacul Stelei depinde în proporție de 75% de el, este evident și de ce nu marcă atât de multe goluri în acest moment.

Steaua a mai avut o ocazie bună în minutul 82, când lovitura liberă trasă de Nedelea de la 17 metri a fost respinsă de un adversar în corner. Portarul Toroc, poate cel mai slab om al meciului, a fost din nou Missing in Action. Însă Steaua nu a profitat.

Partida CSM Slatina – Steaua București s-a terminat cu scorul de 1-1. În teorie, un punct câștigat în deplasare, la echipa de pe 3, ar trebui să fie un plus. Din păcate, cel mai probabil, acest punct ne va lăsa în afara play-off-ului după această etapă.


Avancronică CSM Slatina vs Steaua București, 05.10.2024

Liga 2 se pregătește de o nouă pauză de 2 săptămâni, ca urmare a meciurilor din Nations League. Totuși, înainte de această pauză, mai avem o etapă: etapa cu numărul 9. Asta înseamnă un nou meci dificil pentru Steaua București, care merge la CSM Slatina, echipa de pe locul 3.

Alături de Csikszereda, Metaloglobus și Afumați, Slatina a surprins și ea în acest sezon de Liga 2. După 8 etape, ocupă locul 3 în clasament, cu 17 puncte (la 5 distanță de locul 1). Însă Slatina nu impresionează doar cu poziția bună din clasament, ci și cu faptul că are cel mai bun golaveraj din ligă.

În primele 8 etape, CSM Slatina a marcat 20 de goluri, încasând doar 5. Avem așadar în față o echipă bine construită, capabilă să facă ambele faze la un nivel foarte ridicat. Cele 17 puncte obținute de Slatina până acum vin din 5 victorii, 2 egaluri și o înfrângere.

Cu doar 6 goluri marcate în primele 8 etape, Steaua are una dintre cele mai slabe ofensive ale campionatului. Nicio altă echipă din primele 10 nu a marcat la fel de puține goluri. De altfel, doar ultimele 4 echipe din clasament (Mioveni, Ungheni, Muscelul și Focșani) au marcat mai puțin ca echipa noastră, în timp ce CFC Argeș (locul 15), a marcat tot 6 goluri.

Steaua a reușit însă să strângă destule puncte pentru a ocupa un loc în primele 6. Iar asta s-a datorat în cea mai mare parte defensivei. Dacă atacul nu a prea mers în acest sezon, apărarea și-a făcut treaba exemplar. Steaua București are cea mai bună defensivă din Liga 2. Doar Steaua și Csikszereda au reușit să nu piardă niciun meci până acum, iar echipa noastră a încasat cele mai puține goluri din întreg campionatul: 2. Și trebuie spus că aceste 2 goluri au fost ambele primite într-un singur meci, cu Reșița. Astfel, Steaua se poate lăuda cu 7 meciuri fără gol primit în acest sezon.

Jucând acasă, Slatina pare să aibă toate atuurile de partea ei. Partida nu va fi însă una ușoară pentru gazde. Steaua, în ciuda faptului că atacul său nu prea merge, a demonstrat că e capabilă să controleze chiar și cele mai grele meciuri, cum am și văzut în partida cu Csikszereda. Slatina va trebui să fie foarte atentă.

Echipă probabil Steaua București vs CSM Slatina

Steaua București: Frănculescu – Beța, Vîrtej, Ad. Ilie – Drăghici (cpt.), Rober Sierra, Dani Iglesias, Dav. Matei, Răsdan – Nacho Heras, Chipirliu

Meciul CSM Slatina – Steaua București va fi transmis pe canalul de youtube al gazdelor: CSM Slatina Fotbal.