steaua bucurești csm focșani 1-0

Steaua București – CSM Focșani, 14.09.2024

Un nou meci slab făcut de Steaua București, care a reușit totuși să învingă CSM Focșani. A făcut-o însă la limită, cu un 1-0 venit destul de târziu în meci.

Steaua București: Frănculescu – Beța, Vîrtej, Ad. Ilie – St. Drăghici (cpt.)(Nacho Heras 46′), Rober Sierra, Dani Iglesias (A. Raicu 87′), Nedelea (Ad. Popa 46′) – Dav. Păcuraru (Dav. Matei 46′), Chipirliu (Dane 90+3′), Răsdan
Rezerve neutilizate: Raf. Munteanu – Maeschi, Kereki, Bărbulescu
Antrenor: Daniel Oprița

CSM Focșani: Al. Uțiu – Pedro Albino, Vișinar, Ciopa (G. Dragomir 84′), Jalbă, Tamași – Ungurianu (G. Dănăilă 71′), Săpunaru (cpt.), Brînzan, M. D. Mihai – Dodoi (Blaj 71′)
Rezerve: Ureche – Rența, Fl. Simion, Creț, Cr. Ciobanu, Dakaj
Antrenor: Călin Moldovan

Înainte de startul partidei cu CSM Focșani, Steaua București era anunțată ca mare favorită. Părea să fie un meci ușor pentru steliști, mai ales că oaspeții veneau după 4 înfrângeri consecutive, în care nici măcar nu au marcat vreun gol.

Nu a fost însă să fie așa. Deși a dominat partida, Steaua a jucat extrem de slab, mai ales în ofensivă. Pe tot parcursul meciului, jucătorii de atac ai Stelei au părut că nu au vrut să marcheze. De fiecare dată când aduceau mingea în careul oaspeților, ori o pierdeau, ori se complicau inutil, ori o pasau în afara careului.

Jocul de pase a lăsat și el de dorit. Steaua nu pare să aibă o idee de joc în acest moment. Jucătorii trag mingile după ei, le cară până în apropiere de careul advers și acolo încearcă să le trimită către un coechipier aflat în poziție de finalizare. De cele mai multe ori, însă, pasa finală a dată prost. Sau, dacă nu e dată prost, dacă ajunge la țintă, jucătorul din atac irosește ocazia.

Acesta sunt motivele pentru care golul marcat de Steaua, prin Chipirliu, a venit în minutul 76. De altfel, golul nu a fost o fază lucrată. A fost doar inspirația lui Chipirliu. Acesta a interceptat o minge la 30 de metri de poarta celor de la Focșani, a înaintat cu ea la picior și, din apropierea careului, a tras la poartă. Execuția a fost una perfectă, Chipirliu reușind să fenteze din corp atât fundașul advers, cât și portarul. Astfel, mingea trimisă de decarul stelist a intrat în poartă fără probleme.

Steaua București – CSM Focșani s-a terminat cu scorul de 1-0. O victorie obținută la limită, pe teren propriu, cu o echipă foarte slabă. Cu această victorie, Steaua a urcat pe 4. Poate însă să piardă această poziție dacă CSM Reșița învinge liderul Csikszereda.


Avancronică Steaua București – CSM Focșani, 14.09.2024

După o pauză provocată de meciurile echipelor naționale, Steaua București se întoarce pe teren. Urmează o nouă etapă de Liga 2. Steaua București primește acasă vizita celor de la CSM Focșani. Partida e programată pentru ziua de sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 11:00.

Chiar dacă nu a avut parte de cel mai bun start de sezon, Steaua București este încă neînvinsă. Cu 2 victorii și 3 egaluri, echipa noastră ocupă locul 6 în clasament. Dat fiind jocul modest prestat până acum, acest loc 6 nu e neapărat unul rău. E chiar foarte bun, dacă luăm în considerare că în spatele Stelei găsim echipe precum FCU1948, Mioveni, Concordia, Chindia, CFC Argeș sau Corvinul, echipe care au anunțat înainte de startul sezonului că vor să promoveze în acest an.

Din fericire, Steaua are o foarte bună șansă de a obține 3 puncte în această etapă. Joacă cu un adversar care a pierdut fiecare din ultimele 4 partide jucate în Liga 2. CSM Focșani a început sezonul cu o victorie cu 2-0, obținută cu Muscelul, însă a pierdut toate celelalte partide. Și le-a pierdut fără ca măcar să marcheze vreun gol în aceste 4 meciuri. Mai mult, în tot acest timp a încasat 7 goluri.

Vorbim așadar de o echipă slăbuță, cu un atac deloc periculos și cu o apărare foarte slabă. Pentru Steaua, chiar și în forma în care se găsește echipa noastră acum, adversarul ar trebui să fie unul ușor.

Ne putem aștepta ca Oprița să folosească următorul 11:

Frănculescu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Kereki, Ad. Ilie – Dav. Păcuraru, Dani Iglesias, Rober Sierra, Răsdan – Ad. Popa, Chipirliu

Forza Steaua!