steaua bucurești fcu 1948 mititelu 0-0

Steaua București – FCU 1948, 02.09.2024

Un nou eșec pentru Steaua, pe teren propriu. Luni, 2 septembrie, Steaua București a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul cu FCU 1948, clona lui Mititelu. Jocul echipei antrenate de Oprița pare tot mai slab.

STEAUA BUCUREȘTI – FCU 1948, 0-0

Steaua: Frănculescu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Kereki, Ad. Ilie – Dav. Păcuraru (Dav. Matei 63′), Dani Iglesias (Ad. Pop 77′), Rober Sierra, Răsdan (Nedelea 63′) – Ad. Popa (Dane 77′), Chipirliu (Nacho Heras 70′)
Rezerve neutilizate: Raf. Munteanu – Maeschi, Beța, A. Raicu
Antrenor: Daniel Oprița

FCU Craiova: C. Sandu – R. Negru, Lekiatas, Lumbu, Padula – Ct. Albu (M. Ilie 55′), Vl. Achim (Vl. Pop 85′), Dr. Albu (cpt.) – Sidibe, Cl. Bălan, Abbey (Ghindovean 85′)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Blidar, Tud. Oltean, Kvakic, Andr. Dragu, T. Ciubotaru
Antrenor: Marius Croitoru

Steaua București a început bine jocul cu FCU 1948, dominând clar primul sfert de oră. Ocaziile au apărut și ele destul de repede. Din păcate, când steliștii nu au trimis pe lângă, ”trădătorul” Codruț Sandu a fost atent și a reținut.

După o primă jumătate de oră în care Steaua București a controlat partida, jocul a devenit mai echilibrat. Iar pe final de repriză FCU 1948 a preluat controlul. Din fericire, tabela a rămas neschimbată la pauză.

În a doua repriză, jocul Stelei a căzut aproape în totalitate. Prima parte a reprizei a fost controlată aproape în totalitate de clona lui Mititelu, însă Frânculescu a fost și el la fel de atent precum omologul său, reușind să blocheze încercările oltenilor de a marca.

Steliștii și-au amintit că joacă acasă de abia pe final de repriză. În minutul 72, profitând de o bâlbâială a celor de la FCU 1948, Matei a recuperat o minge, a scăpat singur în dreapta, a avansat în careu și a centrat. Adi Popa, din păcate, nu a fost atent, astfel că apărarea clonei craiovene a reușit să respingă.

Pe final de meci, jocul s-a relaxat mult, devenind unul de tip curtea școlii, cu contraatacuri și faze rapide la ambele porți. Însă golul nu a venit. Meciul Steaua București – FCU 1948 s-a terminat cu scorul de 0-0. După ceea ce au arătat în teren, dacă jucătorii celor două echipe s-ar fi îmbrățișat la finalul partidei, nimeni nu ar fi fost surprins.


Avancronică: Steaua București – FCU 1948, 02.09.2024

Astăzi, 2 septembrie, de la ora 17:00, Steaua București joacă acasă cu FCU 1948, echipa lui Mititelu. Partida e transmisă la TV pe digisport.

Deși în teorie trebuiau să fie două dintre cele mai tari echipe ale acestui sezon de Liga 2, Steaua București și FCU 1948 au avut ambele un start modest de campionat. Steaua a strâns doar 8 puncte după primele 4 partide, în timp ce echipa lui Mititelu a strâns doar 7, având 2 victorii, 1 egal și o înfrângere.

Steaua e neînvinsă până acum. Jocul ei nu merge însă. Echipa noastră se chinuie să înscrie iar asta e o problemă. E o problemă pe care o are și FCU 1948. Ambele echipe au înscris câte 4 goluri în cele 4 etape jucate până acum în liga 2. Diferența e făcută de apărare. Steaua a luat doar 2 goluri, în timp ce echipa lui Mititelu a scos mingea din plasă de 4 ori.

Aici ar putea să fie cheia câștigării meciului, de altfel. Dacă Steaua reușește să se apere așa cum a făcut-o și până acum și dacă reușește să fie mai eficientă în fața porții, nu există absolut niciun motiv ca să nu plece acasă cu toate cele 3 puncte. Echipa lui Mititelu e mai slabă decât cea de anul trecut. Iar cea de anul trecut, dacă ne gândim bine, a retrogradat din Liga 1. Așadar nici ea nu era vreo mare echipă.

Oricât am încerca însă să vorbim despre strategii, atac, apărare, problema la Steaua, din păcate, e alta. Încrederea suporterilor în Oprița este inexistentă în acest moment iar jucătorii nu par să fie dispuși să lupte pentru culorile pe care le poartă pe piept.

Dacă primul 11 trimis de Oprița în teren va fi din nou unul lipsit de chef, atunci nu există motive ca clona lui Mititelu să nu plece acasă cum toate cele 3 puncte.

În meciul cu FCU 1948, cel mai probabil, Steaua București va folosi următoarea formulă:

Raf. Munteanu – Drăghici, Kereki, Vîrtej, Ad. Ilie (cpt.) – Rober Sierra – Dav. Păcuraru, Dani Iglesias, Nedelea – Chipirliu, Ad. Popa

Forza Steaua