dumbrăvița steaua 0-1

Dumbrăvița – Steaua București, 24.08.2024

La Dumbrăvița, Steaua București s-a chinuit mult iar de data asta a reușit să și câștige. Elevii lui Oprița s-au impus cu 1-0, greu de tot, pe final de meci. Jocul, în continuare, nu a convins.

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Burdeț, Scutaru (Sofran 84′), Zurbagiu (cpt.), Apro, Cibi – Vasluian (Rz. Morariu 61′), Salhi, Martinov (L. Bodri 68′) – Bg. Sima (Adam 61′), Modan (Paulevici 68′)
Rezerve neutilizate: Iliescu – Bologa, Anișorac, Andr. Olaru
Antrenor: Cosmin Stan

Steaua: Raf. Munteanu – Răsdan, Kereki, Vîrtej, Ad. Ilie (cpt.) – Rober Sierra – Raicu (Dav. Păcuraru 63′), Dani Iglesias (Ad. Pop 89′), Nedelea (Drăghici 63′) – Chipirliu (Dane 83′), Nacho Heras (Ad. Popa 63′)
Rezerve neutilizate: Frănculescu – Maeschi, Enceanu, Beța
Antrenor: Daniel Oprița

Prima repriză a fost una plictisitoare. Amorțiți de căldura de afară, jucătorii steliști au fost greoi. Construcția a fost lentă, atacurile neconvingătoare. Nu a mirat astfel că ocaziile de gol au cam lipsit. Au fost câteva șuturi de la distanță dar nimic care să te facă să sari de pe scaun.

În repriza secundă, lucrurile au stat aproximativ la fel. Doar pe final de meci s-a putut vedea o diferență între cele două echipe. Mai obosiți, jucătorii celor de la Dumbrăvița au început să cedeze teren. În minutul 74, Răsdan a avansat pe dreapta, a intrat în careu și a tras la colțul lung. Portarul Mikloș a reușit însă să respingă mingea, in extremis, pe lângă bară.

Cinci minute mai târziu, însă, a venit și golul. Păcuraru a preluat o minge pe partea dreaptă, a intrat în centru și a centrat în fața careului mic. De acolo, Chipirliu a preluat și a înscris la colțul scurt, pe lângă portar. Dumbrăvița – Steaua București, 0-1.

Pe final de meci, Steaua a mai avut o ocazie de gol prin Dane, însă șutul acestuia a fost reținut de Mikloș.

Din nou, jocul Stelei nu a convins. Din nou, Steaua s-a chinuit cu o echipă modestă. Din nou, vedem că Oprița nu are soluții.

Cu această victorie, Steaua a urcat însă pe locul 4 în clasament. E la 2 puncte de prima poziție, ocupată de Slatina, cu 10 puncte. Mai trebuie spus însă că Csikszereda, echipa de pe 2, nu și-a jucat încă meciul. Dacă va câștiga la CFC Argeș, echipa din Miercurea Ciuc va trece din nou pe primul loc, cu 12 puncte.


Avancronică: Dumbrăvița – Steaua București, 24.08.2024

După un nou meci slab făcut cu cei de la ACSM Reșița, partidă pe care a terminat-o la egalitate, scor 2-2, Steaua București are parte de o deplasare nu foarte ușoară, până la Dumbrăvița. Pe un teren dificil, va întâlni o echipă care nu a început rău acest sezon și care va da totul pentru a lua măcar un punct.

Steaua București are parte în acest moment de un blocaj psihic. Se pare că jucătorii lui Oprița pur și simplu nu se pot mobiliza pentru a lega câteva meciuri bune sau măcar pentru a câștiga o partidă cu miză. Au arătat acest lucru în meciul cu Chiajna, unde nu au reușit deloc să marcheze. La fel au făcut și cu ACSM Reșița, partidă în care nu au putut să țină de rezultat.

Jocul Stelei este extrem de ciudat în aceste momente. Într-o etapă, are o defensivă solidă, dar nu marchează. În altă etapă, marchează dar și încasează o grămadă de goluri.

Dar sunt acestea rezultatul unui lot cu moralul la pământ sau a lipsei de valoare? Oricare ar fi răspunsul, că ne place sau nu, că îi place sau nu, vinovat este Daniel Oprița.

La nivel declarativ, Oprița își asumă totul. Faptele sale spun însă altceva

Când vezi ce declarații dă Oprița după meciurile slabe, nu poți să nu te întrebi dacă își bate joc de tine sau nu. În ultimii ani, acesta a dat multe declarații după meciuri slabe, declarații în care își ataca jucătorii. Ba îi certa, ba chiar dădea vina pe ei.

Asta s-a întâmplat de multe ori. De atât de multe ori încât, în acest moment, nu ai cum să nu te întrebi dacă nu cumva a fost totul regizat: ”Stați liniștiți, băieți, că rezolv eu! Le zic că pun biciul pe voi, le zic că ați terminat-o cu mine, că nu se mai poate așa, apoi se liniștesc ei!”

E o presupunere, bineînțeles. Și poate chiar nu e așa. Dar, ca suporter stelist, fix așa te simți în acest moment, când Daniel Oprița vine și dă declarații după meciuri.

Și mai e și postarea lui Ogăraru:

Poate l-a așteptat pe Oprița la cotitură. Poate abia a așteptat primul eșec ca să posteze (Postarea a fost făcută după eliminarea din Cupă). Sau poate a postat-o că așa i-a venit. Adevărul e că e irelevant.

În postare, Ogăraru a vorbit despre fotbaliști de la Academia Stelei, care au plecat la alte echipe, pentru că Daniel Oprița nu i-a vrut.

Dar de ce nu i-a vrut? Să fi fost toți chiar așa de slabi? Nu e exclus. Dar avem și noi ochii noștri și vedem că portarul Munteanu e și el destul de lipsit de experiență, ca să nu spunem că e slăbuț. De ce a avut Steaua nevoie de Munteanu? De ce a avut Steaua nevoie să ia cu împrumut un portar de 18 ani de la Farul, dacă avea deja un portar de aceeași vârstă?

Ca să nu existe discuții, l-am dat exemplu mai sus pe Munteanu, dar nu e singurul care a jucat modest. Și alți jucători sunt în aceeași situație. Și toți au fost aduși de Oprița.

Meciurile trec, pierdem puncte, Oprița vorbește și nimeni nu pățește nimic. Așa, nu se poate.

Dumbrăvița e echipă mică dar e incomodă

Oprița trebuie să bată la Dumbrăvița. Trebuie. Dar nu îi va fi ușor. Adversarul e unul mic, e adevărat. Dar nu e chiar de ignorat. Cu o victorie, un egal și o înfrângere, Dumbrăvița e pe 8 în campionat, la doar 1 punct sub Steaua. Dacă jucătorii noștri se vor prezenta la fel cum au făcut-o cu Reșița, sigur nu vor câștiga.

Acestea fiind spuse, ne putem aștepta ca Oprița să joace cu:

Frânculescu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Kereki, Nedelea – Dav. Matei, Dani Iglesias, Rober Sierra – Dav. Păcuraru, Chipirliu, Ad. Popa

Meciul Dumbrăvița – Steaua va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 11:00.

Forza Steaua!