confirmare sectia de fotbal a stelei nu se poate privatiza

Steaua București a confirmat că secțiile sale sportive nu se pot privatiza

Steaua Liberă a intrat în posesia unui document oficial care răspunde la întrebarea repetată obsesiv de toți fecesebiștii din România: CE A PRELUAT BECALI? Conform chiar clubului Steaua București, Becali nu a preluat nimic. Nu a preluat nimic, deoarece secția de fotbal despre care se tot spune că ar fi fost preluată nici măcar nu există.

răspuns steaua bucurești secția de fotbal steaua nu există

Captura de ecran este dintr-un răspuns primit în luna iulie, de la Steaua București, de către Asociația Ultima Redută. Cei de acolo vor putea să confirme că documentul există, că e un document oficial, că e semnat și ștampilat de clubul Steaua.

Ce ne interesează pe noi este al doilea paragraf de pe această pagină:

”Cu privire la accesul la resurse și finanțare suplimentară pentru secția de fotbal, vă aducem la cunoștință faptul că, în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, funcționează doar Secția pentru Activitatea Sportivă de Performanță, neexistând secția fotbal.”

Acest răspuns nu reprezintă o noutate pentru noi și pentru cei care au urmărit Steaua Liberă de-a lungul anilor. Am spus de foarte multe ori că secțiile sportive ale clubului nostru nu au personalitate juridică. Ele nu există independent de clubul Steaua. Sportivii nu semnează contracte cu secțiile sportive, ci cu clubul Steaua.

Acum, avem o confirmare chiar din partea clubului, ceea ce e întotdeauna bine.

Ce a preluat Becali în 2003?

Ce a preluat Becali în 2003? În niciun caz nu a preluat Steaua, pentru că Steaua e și acum deținută tot de stat. Și nu a preluat nici secția de fotbal a clubului Steaua, deoarece, așa cum a confirmat chiar clubul nostru, ea nu există. Nu există, nu a existat, nu va exista.

Răspunsul dat de clubul Steaua e foarte important și pentru că le cam taie din aripi acelor fecesebiști care tot poartă după ei paragraful din Monitorul Oficial care, spun ei, ar demonstra că Steaua s-a înființat în 2017. Nu, nu s-a înființat în 2017.

Secția de fotbal a clubului Steaua nu există. Dacă nu există, nu poate fi privatizată, dată, cedată, vândută, împrumutată, oferită, preluată, etc. Mai are cineva nevoie de dovezi că FC Fcsb nu a fost Steaua niciodată? Dacă da, problema e la ei, nu la Steaua sau oriunde altundeva.

Dar ce este Secția pentru Activitatea Sportivă de Performanță?

Și cu siguranță unii dintre voi v-ați întrebat și ce naiba mai e și Secția pentru Activitatea Sportivă de Performanță. Ei bine, e o simplă diviziune administrativă. Nici asta nu are personalitate juridică. Nici ea nu poate fi privatizată.

E un simplu departament, la fel ca marketingul, contabilitatea, IT-ul, vânzările, juridicul etc. Adică e una din echipele care au grijă ca clubul Steaua să funcționeze corect. Doar că această echipă e ceva mai mare, fiind formată din vreo 2000 de sportivi și antrenori.

structuri steaua

Și, evident, această echipă are un lider de echipă. Șeful Secției pentru Activitatea Sportivă de Performanță de la Steaua este Dragoș Barbu.

Acum câteva zile, Glasul Armatei a făcut o postare despre acesta:

Poate ea vă va ajuta să înțelegeți de ce merg lucrurile așa de greu la Steaua.