ovi ioanițoaia gsp vasile stângă

Mvai! S-a indignat Ovi!

Citind presa, nu ai cum să nu te întrebi uneori dacă cei care pretind azi că sunt ziariști nu cumva trăiesc în propriile lor lumi, izolați de viața reală dar, cel mai important, izolați de propriile lor gânduri, cuvinte și acțiuni. Un exemplu în acest sens a fost oferit chiar în această săptămână, de Ovi Ioanițoaia, de la blogul Gsp.

muie gsp

Într-un articol în care ar fi vrut să dea puțin în echipa națională și în Edi Iordănescu, Ovi a băgat și o mică părticică despre Dragnea, Popescu și Burleanu. De ce a făcut asta? Păi, simplu. Pentru că Dragnea a declarat la TV că „A fost arestat Gică Popescu ca să i se facă loc lui Burleanu”.

Dacă mai există încă oameni care nu s-au prins, între Gsp și FRF există o puternică relație de dragoste, care e ascunsă de privirile cetățenilor. Gsp încearcă de multe ori să pară un aprig critic al lui Burleanu, dar, de fapt, continuatorul Sportului Popular a fost de cele mai multe ori în aceeași tabără cu FRF.

Un exemplu este chiar acesta. Articolul scris de Ovi are două ținte:

  1. Să îl apere pe Burleanu în fața acuzației lui Dragnea.
  2. Să îi tragă o micuță palmă lui Edi Iordănescu, care nu a mai semnat prelungirea contractului cu FRF.

Plecarea lui Iordănescu Jr e un mare eșec pentru FRF și Burleanu

Și probabil că unii dintre voi veți întreba ce treabă are punctul 2 cu toate acestea. E simplu. La cât de jos e fotbalul românesc acum, adevărul e că FRF nu își permite să piardă selecționerul care:

  1. A calificat naționala la Euro 2024;
  2. A terminat grupa de la Euro 2024 pe primul loc;
  3. A calificat naționala în optimile Euro 2024.

Pentru Burleanu, refuzul lui Edi de a prelungi e un eșec uriaș. E un eșec chiar mai mare decât aducerea lui Boloni sau ratarea vreunei calificări. Când fotbalul tău e praf și pulbere, dar cumva reușești să faci o mini-performanță, trebuie neapărat să fe folosești de această oportunitate, nu să lași selecționerul să îți plece.

Așadar, Ovi to the rescue! Cel care a refuzat să plece de la Gsp după ce toți foștii săi colegi au fost dați afară în șuturi s-a apucat să critice naționala lui Edi. Că ”n-am scris nicio istorie”, că ”am fost modești”, dă ”să nu ridicăm în slăvi”.

Bun. De altfel, nimeni nu a ridicat nimic în slăvi. Doar am constatat că, la propriu, Edi Iordănescu a luat un rahat și l-a transformat într-un bici care a pocnit foarte frumos, chiar dacă doar până în optimi. Concluzia, după această constatare, e că Edi ar trebui să continue. E concluzia la care ajungi chiar dacă nu îți place Edi ca antrenor. Și vă spune asta cineva căruia nu îi place deloc de antrenorul Edi Iordănescu.

Dar Iordănescu Jr. a dat dovadă de maturitate și inteligență și a părăsit corabia cu șerpi care e FRF. Dacă v-ați așteptat să spun că e o corabie cu șobolani, v-ați înșelat. La FRF sunt doar șerpi, din ăia veninoși rău de tot. Așadar alegerea lui Edi e de înțeles. Cum e de înțeles și alegerea celor de la FRF de a nu face totul pentru a-l ține.

Lor nu le place ca la națională să fie un om mai capabil ca ei. Asta îi pune pe ei într-o lumină proastă. Dar nici nu pot să lase să plece așa, fără să facă ceva, fix antrenorul care a transformat rahatul în bici. Așa că aici intervine gsp. Blogul de împachetat pește atacă realizările lui Edi, pentru ca publicul să nu comenteze. Și gata, la FRF e din nou liniște.

Iar voi, cititorii, veți crede că între Gsp și FRF se duce un război dur. Nu. Nu se duce. Nu s-a dus niciodată. Că nu degeaba lângă Burleanu apare mai mereu Vochin.

Despre indignarea falsă a lui Ovi

Să vorbim însă despre indignarea falsă a lui Ovi. Articolul despre care v-am vorbit până acum începe cu acea parte în care Ovi o critică pe Anca Alexandrescu pentru că nu l-a pus pe Dragnea să explice ce a vrut să spună prin: „A fost arestat Gică Popescu ca să i se facă loc lui Burleanu”.

Sigur, e firesc ca cineva să ceară ca fostul pușcăriaș Dragnea să fie pus să explice o asemenea afirmație. Nu e însă firesc ca Ovi să ceară acest lucru. De ce? Simplu:

  • Când Viorel Păunescu a spus cât se poate de clar că el nu a cumpărat/luat/împrumutat/preluat Steaua de la Armată, Ovi și cei ca el nu au cerut explicații, doar s-au făcut că nu au auzit.
  • Când Becali a spus că Armata nu poate privatiza Steaua, Ovi și cei ca el nu au cerut explicații, doar s-au făcut că nu au auzit.
  • Când Becali a spus că marca Steaua poate fi dată spre folosire doar prin licitație publică, Ovi și cei ca el nu au cerut explicații, doar s-au făcut că nu au auzit.
  • Când Becali a spus că a ”donat” 500 de mii de euro către PSD, după ce a mai spus și că se va ocupa Ciolacu ca echipa lui să joace în Ghencea, Ovi și cei ca el nu au cerut explicații, doar s-au făcut că nu au auzit.
  • Când Stoica a refuzat să răspundă dacă pentru FC Fcsb e titlul cu numărul 27 sau nu, Ovi și cei ca el nu au cerut explicații, doar s-au făcut că nu au auzit.
  • Când FC Fcsb a refuzat să treacă vreun titlu pe site-ul său, Ovi și cei ca el nu au cerut explicații, doar s-au făcut că nu au văzut.

Și lista asta, dragi prieteni, poate continua aproape la nesfârșit. Am trecut aici doar lucruri care țin de conflictul dintre Steaua și clona FC Fcsb. Dar putem trece, de exemplu, și lucruri ce țin de alte echipe.

Și asta deoarece nu l-am văzut niciodată pe Ovi să ceară explicații cum poate fostul FC R să fie Rapid, când există deja un club Rapid. Nu l-am văzut niciodată să ceară explicații pentru primirea în Liga 1 a unei echipe precum Dinamo DDB, care pretinde că e Dinamo și care a dat țepe peste țepe în ultimii 10 ani, în care a fost în insolvență de 2 ori.

Și nici nu l-am văzut pe Ovi să critice FRF pentru faptul că a refuzat accesul Stelei și al Corvinului în Liga 1, pentru simplul motiv că nu au o anumită formă de organizare. De parcă forma de organizare joacă fotbal.

Ipocrizia este cuvântul cheie aici. Ovi cere explicații pentru că Dragnea l-a atacat pe Burleanu (pe care, un DA foarte mare, Gsp încearcă să îl apere) dar nu cere explicații pentru Steaua, în cazuri similare. De ce, ”nea” Ovi?!

Mai lasă-ne cu indignarea asta falsă. Nu suntem chiar atât de proști ca să nu ne prindem. Mai ales că te cunoaștem. Mai ales că ai recunoscut chiar tu ce ai făcut înainte de Revoluție.

În timp ce Ovi e indignat, angajații gsp scriu articole mincinoase

Chiar ieri, în timp ce Ovi publica articolul despre care am vorbit până acum, în Gsp a fost publicat un alt articol. În el, copywriterul angajat ca să îl înlocuiască pe Tolontan a scris că presa din Cehia a descris FC Fcsb ca fiind ”succesoarea faimoasei Steaua București”.

Noi am intrat pe site-ul Sport.cz, pe care l-a citat respectivul copywriter. Am folosit google translate și am văzut însă că nicăieri nu au fost spusă descrierea care a stat la baza articolului gesepist. În schimb, am văzut că în articol a fost scris că:

”În trecut, FCSB s-a prefăcut a fi succesorul celebrei Steaua București, dar o instanță din România a decis anul trecut că este nejustificat.”

Așadar, i-am prins din nou pe cei de la Gsp cu minciuna și fake news-ul.

fake news gsp

Ce ziceți? O să facă nea Ovi un articol în care să îl certe și pe cel care a publicat această minciună? Cel mai probabil, nu.