frf fotbalul românesc naționala frf

Federația Română de Fantome – FRF

FRF are probleme în aceste zile. Tribunalul București i-a respins cererea de înscriere în Registrul Special al Federațiilor și a mai dat și o motivare care le va provoca lui Burleanu & Co. multe dureri de cap. Însă noi am mai descoperit ceva destul de grav. FRF e o federație fără membri, e Federația Română de Fantome!!!

membri frf

În imaginea de mai sus sunt trecuți toți membrii FRF. Sunt 80 la număr. Există însă o mică problemă. Cei mai mulți dintre ei nu există!

Steliștii vor recunoaște rapid numele asociației lui Păunescu, AFC Steaua București. Aceasta nu mai există de mai bine de un deceniu. Chiar mai mult, nu a mai activat în fotbalul românesc din 2003. Asta în condițiile în care FRF a fost fondată în 2002.

Ce alte cluburi din lista de mai sus nu mai există? Din prima divizie, aproape toate. FC Universitatea Craiova s-a dus. La fel și FC Petrolul. La fel FCM Bacău, CS Profesionist UMT, FC Ceahlăul Piatra Neamț, SC Sport Club Astra SA, ACF Gloria 1922 Bistrița, FC Argeș Pitești, CF Oțelul Galați, Asociația Nepatrimonială FC Brașov, AFC Steaua, AFC Național 2000 București, ASFC Sportul Studențesc, CS FC Farul Constanța.

Adică, dintre toate cluburile de Liga 1 trecute în lista de mai sus, doar CS FC Dinamo București (Dinamo Badea) și AFC Rapid mai există. Iar ele joacă în Liga 4 și nici măcar nu sunt afiliate la FRF. Dinamo Badea, spre exemplu, a fost dezafiliată de la FRF în 2005, când grupul de gropari care a clonat Dinamo i-au dat statului una din primele țepe. Atunci, societatea care azi se numește SC Dinamo 1948 SA i-a luat locul Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo București în prima ligă. CS FC Dinamo a fost dezafiliată pentru a-i face loc noii clone, însă, din ce vedem noi, a rămas membru.

Bineînțeles, dacă ne uităm și printre cluburile de B și C, vedem că și de acolo au dispărut multe. Gaz Metan Mediaș, FC UTA, CS Armata Tg. Mureș, FC Corvinul Hunedoara, CS FC Universitatea Cluj, CSFC Onești și multe altele sunt moarte și îngropate.

Dintr-un articol publicat în Fanatik, aflăm că doar 13 membri au fost la Adunarea Generală de acum câteva săptămâni. E foarte probabil așadar ca din cei 80 de membri cu drept de vot, să mai existe doar 13!!!

Ce înseamnă asta? Foarte pe scurt, înseamnă că FRF a funcționat ilegal în toți acești ani. Înseamnă că toate deciziile și modificările făcute la regulamente și statute au fost ilegale, pentru că pur și simplu nu au existat membri care să le voteze, care să le aprobe.

De ce a păstrat FRF aceste fantome?

Și poate că vă întrebați de ce a făcut FRF acest lucru. Poate vă întrebați de ce nu a eliminat Federația membrii vechi, pentru a-i înlocui cu cei noi. Doar se poate vedea chiar în actul de mai sus că modificări se puteau face oricând.

Însă nu s-a făcut niciodată nicio modificare. De ce? Pentru că, de fiecare dată când un nou membru a dispărut, puterea celor de la conducerea FRF a crescut.

Tudor Iacov a explicat acest lucru într-un interviu acordat celor de la Fanatik:

„Am observat că pe data de 4 aprilie, deci cu două luni înainte de Adunarea Generală de pe 4 iunie, FRF a făcut o Adunare Generală. Legea te obligă să fie publică orice aprobare de bilanț, Adunare Generală și modificare.

Ei au făcut o Adunare Generală secretă pe data de 4 aprilie, convocând doar membrii din registru, iar 80% dintre ei cred că nu mai există. Adunarea Generală de pe 4 prezidată de Răzvan Burleanu a avut 0 membrii prezenți.

Statutul prevede că poți să o faci și a doua zi dacă e extraordinară. Din întâmplare, a doua zi se prezintă 13 cluburi care apar în registru. Aceste cluburi sunt Unirea Dej, Fotbal Club Dinamo al domnului Badea și opt licee cu profil sportiv și treu cluburi sportive școlare, toate aparținând Ministerului Educației.

Ce fac? Iau o hotărâre prin care dezafiliază toți membrii care mai apăreau în registru și afiliază 278 pe o listă, care vin și pe 4.06 la Adunarea Generală. Cu procesul verbal și Adunarea Generală au venit în instanță să îi înscrie

Nu au respectat nicio lege, este foarte grav că s-a făcut o Adunare Generală secretă cu membrii cu Comitetul Executiv și cu echipe care sunt cluburi de drept public, care au o mare problemă. Există o hârtie dată de Ministerul Educației prin care spune că echipele școlare nu pot face parte din FRF”, a spus Tudor Iacov.

Vedeți mecanismul? Când FRF dorea să facă vreo modificare, convoca Adunarea Generală. Pentru că cei mai mulți membri ai FRF erau morți și îngropați, la Adunare nu venea nimeni. A doua zi, însă, șefii FRF făceau o adunare generală extraordinară, la care participau puținele cluburi care încă mai există, din lista de 80. Ele, evident, sunt ușor de controlat. Astfel, orice idee a șefilor FRF era adoptată fără nicio problemă.

De cât timp funcționează FRF ilegal?

Întrebarea la care trebuie acum să găsim răspuns este de cât timp funcționează FRF ilegal. Cel mai probabil, a funcționat așa încă de pe vremea lui Sandu. Lăsăm însă presa să se ocupe de această investigație și să afle când exact au dispărut din fotbal fantomele care încă formează FRF.

Asta este FRF în acest moment. Este o federație a fantomelor, a cluburilor moarte. Doar 13 cluburi îi sunt membre. Restul, adică cele 278 cluburi pe care a încercat să le afilieze la adunarea generală din aprilie, ele nu sunt afiliate.

FRF reprezintă doar 13 cluburi. Nu e o federație. Nu e nici măcar o asociație. E doar o mizerie.