Steaua București – FC Rapid 1923 SA
În Grupele Cupei României, Steaua București a arătat din nou că este o forță, chiar dacă momentan joace în Liga 2. A ținut în șah și chiar a dominat echipa de pe locul 3 din Liga 1. Steaua București – FC Rapid 1923 SA s-a terminat cu scorul de 0-0, dar putea să fie și o victorie a Stelei.
Steaua București: I. Pop – D. Maftei, Beța, Vîrtej, Ad. Ilie, M. Dobrescu – R. Sierra, Bărbulescu, Drăghici – Boiciuc, Chipirliu
Rezerve: H. Iancu – Buziuc, Enceanu, D. Matei, Raicu, Chunchukov, Wallace, Topuzov, C. Avram
Antrenor: Daniel Oprița
FC Rapid 1923 SA: Drăghia – Onea, I. Cristea, D. Grigore, Borza – Kait, Al. Albu – Papeau, Cîrjan, Pănoiu – Al. Stan
Rezerve: H. Moldovan – C. Săpunaru, P. Iacob, El Sawy, Oaidă, Braun, B. Valle, Al. Ioniță II, Funsho
Antrenor: Cristiano Bergodi
Pe hârtie, a fost un meci între locul 11 din Liga 2 și locul 3 din Liga 1. Însă doar pe hârtie. În teren, nu s-a văzut nicio diferență între cele două echipe. Iar în tribune steliștii au fost o galerie de Champions League! Peluza Sud a fost din nou la înălțime, cu trei coregrafii impresionante, care i-au făcut pe mulți rapidiști să scoată telefoanele din buzunare pentru a filma.
Steaua a început foarte bine meciul cu clona Rapidului. Băieții lui Oprița au stat foarte bine în teren, au fost foarte atenți și s-au apărat foarte precis. Considerată una din echipele ofensive din Liga 1, FC Rapid 1923 SA a putut doar să tragă de la distanță, drumul către poarta lui Pop fiind blocat foarte bine de apărătorii și mijlocașii steliști.
Mai mult, Steaua a fost periculoasă pe contraatac. Pe finalul primei reprize, putea chiar să marcheze. În minutul 39, Chipirliu a primit o minge la marginea careului fecerist, a tras, însă șutul a fost slab. La faza imediat următoare, Boiciuc a trimis cu capul peste poartă.
Repriza secundă a început tot cu o mare ocazie stelistă. Dobrescu a centrat în fața porții lui Drăghia în minutul 48, însă Chipirliu nu a reușit să ajungă la balon. Golgheterul stelist a fost cel mai periculos om al lui Oprița, însă probabil că importanța meciului l-a apăsat puțin pe Chipirliu. Acesta nu a avut capul la fel de limpede.
Deși a amenințat de mai multe ori poarta lui Drăgia, Chipirliu nu a reușit să marcheze. Putea să o facă însă în minutul 75, când portarul fecerist a scăpat un șut trimis de acesta.
Pe final de meci, cei doi antrenori au făcut mai multe schimbări. Jocul și scorul au rămas însă neschimbate. Partida s-a terminat la egalitate, 0-0. Însă ea poate fi considerată o victorie a Stelei.
De pe locul 11, din Liga 2, echipa lui Oprița a dominat echipa de pe locul 3, din Liga 1. Cu puțin mai multă atenție, putea chiar să marcheze. Vîrtej a fost mai bun decât Grigore, Chipirliu a fost mai periculos decât Funsho iar David Matei s-a dăruit mai mult decât Ioniță 2. Steaua ar fi meritat victoria, dar nu a fost să fie. Însă acest rezultat de egalitate îi oferă echipei noastre în continuare șanse de a merge mai departe în Cupa României.
Avancronică de Cupă: Steaua București – FC Rapid 1923 SA
Nu, Steaua nu joacă cu Rapid. În Cupa României, Steaua București va întâlni FC Rapid 1923 SA, clona Rapidului, club înființat în 2018, sub denumirea FC R, și pentru care FRF a schimbat regulamentele în plin campionat, pentru a-i permite să substituie clubul Academia Rapid, să se înscrie în Liga 3 și să îi facă rău Stelei.
La fel ca aproape toate celelalte clone din România, FC Rapid 1923 SA profită de faptul că adevăratul club Rapid București alege să nu ia acțiuni împotriva sa, pentru a-și apăra marca. Profită de acest lucru și prostește suporteri. Trebuie însă să spunem și că, spre deosebire de alte clone, FC Rapid 1923 SA pare un club stabil, cel puțin pe moment.
Nu avem acces la datele sale financiare, dar clubul susținut puternic de PSD pare să fie în regulă în acest moment. Adică pare că își plătește datoriile la timp și că acționează corect, nu ca insolventa Dinamo 1948 DDB SA sau celelalte echipe care nu își plătesc jucătorii și datoriile la stat. Iar acest lucru se vede în jocul Rapidului 1923.
Echipa are un parcurs bun în Liga 1, unde ocupă locul 3 în clasament, e neînvinsă în ultimele 5 partide, are cel mai bun atac din România în acest moment și o apărare care a primit doar 16 goluri în cele 14 meciuri jucate.
Pentru Steaua București, FC Rapid 1923 SA va fi cu siguranță un adversar foarte dificil. Mai mult, dată fiind forma slabă a echipei noastre, e puțin probabil ca steliștii să obțină vreun rezultat pozitiv în meciul din a doua etapă a grupelor Cupei României. Suprize s-au mai întâmplat însă, mai ales în cupă.
Problemele Stelei sunt inconstanța și lipsa de concentrare a jucătorilor
În acest moment, putem spune fără să ne fie teamă că greșim că cea mai mare problemă a Stelei este lipsa de concentrare a jucătorilor. În niciunul din meciurile jucate până acum aceștia nu s-au putut concentra 100% pe întreaga durată a partidei. Acest lucru explică numeroasele gafe defensive care au dus la goluri încasate. Explică și lipsa de constanță a Stelei.
Echipa noastră nu a reușit încă să lege două meciuri bune. Și ne apropiem deja destul de rapid de jumătatea sezonului. Iar la cum stau lucrurile acum, este destul de evident că acesta va fi un sezon cu rezultate nu foarte satisfăcătoare.
Păcat e că Steaua și-a propus doar calificarea în grupele Cupei României. Dacă și-ar fi propus un parcurs cât mai lung în această competiție, poate că ar fi realizat alte transferuri iar jucătorii poate că ar fi avut o altă atitudine.
Însă jucătorii lui Oprița au în partida cu FC Rapid 1923 SA o mare șansă de a-și spăla toate păcatele. Un rezultat bun în acest meci nu doar că i-ar scăpa de criticile fanilor, dar ar putea să fie și un pas către relansarea sezonului. Totul depinde de ei și de cum vor aborda această partidă din grupele Cupei României.
Meciul Steaua București – FC Rapid 1923 SA a fost programat pentru data de miercuri, 1 noiembrie, de la ora 21:00. Partida va fi transmisă de Digi Sport 1.
Forza Steaua!