Steaua București va juca în Liga 2 pe noul stadion Steaua
Scurtă, cu întârziere și probleme tehnice, grăbită, fără prea multe informații relevante. Aceasta a fost conferința de presă pe care comandantul clubului Steaua a ținut-o astăzi alături de George Ogăraru și Daniel Oprița.
Prima conferință de presă ținută în sala de conferințe a noului stadion Steaua nu a început cu dreptul. Din cauza unor probleme tehnice, aceasta a început cu întârziere. Au urmat momente în care sunetul nu a fost chiar de cea mai bună calitate.
În cele din urmă, însă, a pornit. Suporterii steliști au răsuflat ușurați când au văzut cu proprii lor ochi că principalul Daniel Oprița și secundul Nofitovici au semnat noile contracte cu Steaua, care vor fi valabile pentru următorii doi ani.
Daniel Oprița a acordat și un scurt interviu, în care a vorbit despre planurile sale pentru noul sezon. Acesta a spus că dorește să definitiveze lotul până în data de 28 iunie și că în acest moment se află în discuții cu mai multe cluburi pentru jucători. Oprița își dorește în primul rând să rezolve problema juniorilor.
Despre juniori a vorbit și George Ogăraru, care și-a exprimat speranțele că academia Stelei va primi un punctaj mult mai bun în acest sezon, unul care să o claseze în primele 15-17 academii din țară. De asemenea, Ogăraru a declarat că steliștii vor participa în campionatul elitelor în sezonul următor.
De vorbit a vorbit și comandantul interimar al Stelei, Răzvan Bichir, care a preferat să folosească un limbaj de lemn. Acesta a anunțat că clubul pe care îl conduce nu îndeplinește legea sportului, așa că nu va promova în acest sezon. N-a vorbit, bineînțeles, despre măsurile pe care ar putea să le ia ca să asigure promovarea Stelei sau dacă clubul nostru își propune să câștige Liga 2.
Bichir a insistat să vorbească și despre un subiect mai ciudat. Acesta a spus că nu vrea ca clubul Steaua să repete greșelile trecutului, însă nu a explicat despre ce greșeli e vorba. Nu știm așadar dacă s-a referit la refuzul de a se asocia cu cineva, pentru a nu repeta marea greșeală din 1998, sau dacă a vorbit despre erorile foștilor comandanți, care și-au bătut joc de club și de secția de fotbal în special.
Interimarul Bichir a declarat și că Steaua a preluat deja noul stadion Steaua, căruia i-a spus ”Ghencea”, făcând eroarea pe care o fac mai toți ”ziariștii sportivi”. Clubul nostru controlează acum în totalitate stadionul. Predarea a avut loc pe 4 iunie.
Steaua București va juca pe noul stadion Steaua în Liga 2
Vestea bună este că Steaua București va juca meciurile din Liga 2 pe noul stadion Steaua. Inaugurarea va avea loc însă mult mai repede, pe data de 7 iulie. Clubul nostru va juca un meci amical cu OFK Belgrad, Bichir insistând că amicalul a fost ales ca un ultim tribut fostului stadion.
Biletele pentru meciul de inaugurare a noului stadion Steaua vor fi puse în vânzare în zilele următoare. Tot în perioada următoare vom afla informații și despre biletele și abonamentele pentru Liga 2. Acestea vor fi publicate pe canalele de comunicare ale clubului.
Pentru meciul amical cu OFK Belgrad, suporterii vor putea achiziționa și bilete virtuale.
Dacă citirea acestui articol v-a luat mai mult timp decât urmărirea conferinței de presă, ne cerem scuze. Noi nu suntem la fel de eficienți.
Greselile despre care se vorbeste in material sunt de fapt in tandem, dupa parerea mea. Este vorba de o greseala de asociere si este vorba de o greseala a comandantului clubului. Daca asocierea s-a dovedit o greseala, consecinta este ca si decizia comandantului care a aprobat asocierea a fost o greseala.
Impresia mea este ca acei care s-au aflat la conducerea CSA in ultimii patru ani nu doresc orice fel de asociere cu o entitate comerciala, in ceea ce priveste activitatea sectiei de fotbal. Cred ca CSA doreste sa raspunda singur de activitatea sectiei de fotbal. Asocierea cu o entitate comerciala cred ca este acceptata numai in calitate de sponsor, adica acea entitate finanteaza sectia de fotbal in schimbul dreptului de reclama.
Daca aceasta parere este corecta, atunci declaratia comandantului clubului are sens. In primul rand, nu se poate propune ca obiectiv promovare in Liga 1, pentru ca regulamentul nu stiu cui nu permite decat participare in Liga 1 a unor cluburi din categoria celor din care CSA nu face parte. Conducerea CSA incearca de mai mult timp sa modifice acel regulament, iar acest lucru se pare ca nu este usor, datorita obstacolelor ridicate de cei ce nu doresc acest lucru. In al doilea rand, asocierea cu entitati comerciale care doresc sa aiba numai rol de sponsor nu este usor de realizat; entitatile comerciale functioneaza dupa principiul profitului si ele prefera sa investeasca bani in calitate de parteneri in cadrul unei societati decat in calitate de sponsori. De aici dificultatile la care se facea referire in comunicatul comandantului CSA.
Daca aceasta este intr-adevar strategia CSA in ceea ce priveste sectia de fotbal, atingerea obiectivului de a ajunge in Liga 1, poate sa fie de durata.
Din punctul meu de vedere strategia de mai sus este in regula. Indiferent de durata. Si alte strategii la care poate se gandesc cei din conducerea CSA ar putea sa fie multumitoare. Exceptie ar fi o noua privatizare a sectiei de fotbal.
Viorel Bădescu, tu ai scris despre Afumați mai sus? Când ai zis CSA?
Nu, in textul de mai sus scris de mine CSA este prescurtarea de la Clubul Sportiv al Armatei. Da, este adevarat ca era mai bine daca scriam numele complet, pentru ca orice neintelegere sa fie evitata.
Intrebarea pusa de Shtazian mi-a adus aminte de un aspect, care cred ca ar trebui sa fie clarificat la nivel personal de orice stelist. Este vorba de relatia dintre Clubul Sportiv al Armatei si Steaua. Conform hotaririlor justitiei, al doilea nume (Steaua) este un atribut al primului nume (Clubul Sportiv al Armatei).
Totusi, Clubul Sportiv al Armatei este numele principal. Eu sunt sustinator al Clubului Sportiv al Armatei, chiar daca si-ar schimba al doilea nume. In schimb, nu voi fi niciodata sustinator al unui club numit “Steaua”, daca acesta nu are legatura cu Clubul Sportiv al Armatei.
Revenind la lucruri mai concrete, se poate pune intrebarea: ce as fi facut daca in conflictul bine-cunoscut justitia ar fi hotarat, prin absurd, ca marca “Steaua” este detinuta de clubul patronat de acea persoana privata? As fi devenit sustinator al acelui club, numai pentru ca avea acea marca? Raspunsul meu este NU. Voi ramane de la inceput pana la sfarsit sustinator al Clubului Sportiv al Armatei, indiferent care este al doilea nume al acestuia.
Prin umare, sunt stelist, pentru ca Steaua este un atribut al Clubului Sportiv al Armatei. Dar inainte de toate, si definitiv, sunt sustinator al Clubului Sportiv al Armatei.
Tu ești stelist? De unde ai scos treaba aia cu „Conform hotaririlor justitiei, al doilea nume (Steaua) este un atribut al primului nume (Clubul Sportiv al Armatei)”? Asta e o prostie. Nu cunoști numele Stelei.
Numele clubului nostru e Steaua. CSA-ul din față este echivalentul FC-ului pe care îl are FC Bayern Munchen. Nu este un prim nume. Iar Steaua cu siguranță nu este un atribut al său.
În România nu există niciun club cu numele Clubul Sportiv al Armatei.
Comentariul Stelei Libere este bun. Nu are sens sa intram in dispute neproductive, mai ales ca luptam sub acelasi steag. Era pur si simplu o parere, personala bineinteles, la care nu tin foarte mult.
Va dau cateva detalii, care poate vor lamuri mai bine care este temeiul acestei pareri privind relatia dintre clubul de sport al armatei romane si numele Steaua. Sunt suporter al acelui club care acum se numeste Steaua, dintr-o perioada anterioara anului in care acesta a primit numele Steaua. In acea perioada bineinteles ca nu ma puteam numi stelist. Sustineam clubul armatei romane, inclusiv numele pe care il avea el atunci. Ceea ce fac si acum, cand acelasi club se numeste Steaua. Constanta si obiectul acestei devotiuni, a fost de la inceput, in ceea ce ma priveste, nu denumirea clubului, ci faptul ca el era al armatei romane.
Prin urmare, acesta este motivul pentru care acum sunt stelist. Pentru ca iubesc clubul sportiv al armatei romane. Pentru ca pe el si numai pe el l-am iubit de la inceput, neconditionat, cu toate denumirile pe care le-a avut si poate le va mai avea.
Va multumesc pentru bunavointa de a posta aceste pareri, cu care poate nu toata lumea este de acord.