An nou cu transferuri pentru Steaua București
2020 nu a fost un an neapărat rău pentru Steaua București. În ciuda pandemiei de coronavirus chinezesc, cele mai multe secții sportive ale clubului nostru au reușit să se mențină cel puțin la același nivel ca în anii precedenți. Unele, au obținut chiar rezultate foarte bune. Putem să punem aici poloul masculin, voleiul masculin, care a revenit în prima ligă, după ce Cîrlan l-a retrogradat forțat în 2019, chiar și fotbalul, care a obținut promovarea în Liga 3. Pentru Steaua, însă, menținerea pe linia de plutire nu este neapărat un lucru bun. „Citius, Altius, Fortius” e motto-ul clubului nostru, iar acesta cere întotdeauna autodepășirea. Pentru asta, Steaua București are nevoie de o campanie sănătoasă de transferuri.
Și nu avem nevoie de transferuri doar la fotbal, ci pentru toate secțiile. Sportul stelist trebuie ridicat din nou acolo unde îi este locul. În ultimii ani, a fost ținut cu forța în mediocritate de către niște funcționari publici mediocri, care doar atât știu, care se simt bine doar în mediocritate. Aceste personaje deloc remarcabile, de cele mai multe ori incompetente, ajunse la club pe pile și prietenii, caută mereu umbra, conștiente fiind de propriile limite. Această mentalitate, așa cum probabil că v-ați și gândit deja, nu este compatibilă cu Steaua București.
Clubul nostru a însemnat întotdeauna un pas în plus, uneori făcut chiar fără a privi, în necunoscut. Acesta este, până la urmă, secretul tuturor marilor cuceritori, al acelor indivizi care au mers întotdeauna mai departe ca alții, care nu s-au temut niciodată de necunoscut. Astfel de oameni au făcut mari performanțe, la fel cum Steaua a făcut și ea mari performanțe, în perioada sa de glorie. Avem așadar nevoie de un transfer de mentalitate sau de oameni cu mentalitate corectă. Altfel, clubului nostru îi va fi imposibil să ajungă din nou la stele.
Cu un buget de 24 de milioane de euro pentru 2020, Steaua este cel mai bogat club din România. Își permite astfel să transfere indivizi valoroși, cu mentalitate corectă. Își permite, însă, din cauza acelor indivizi care se închină la mediocritate, nu o face.
14 milioane de euro, din cele 24 de milioane, este bugetul pentru salarii la clubul Steaua. Ar fi un buget imens, numai bun pentru performanță, dacă din el s-ar înfrupta doar sportivi și antrenori. Din păcate, clubul Steaua este astăzi unul dintre marii angajatori ai României. Pe lângă sportivi și antrenori, la clubul nostru mai lucrează și sute de alți indivizi, care nu au nicio legătură cu sportul. Trist e că mulți din aceștia sunt angajați pe pile.
În fiecare săptămână, clubul Steaua lansează anunțuri pentru angajări pe numeroase posturi care nu au nicio legătură cu sportul. Este destul să urmăriți secțiunea cariere, ca să vedeți acest lucru. Trei posturi de fochiști, trei kinetoterapeuți, patru oameni la marketing, trei medici, alți trei muncitori calificați și tot așa. Zeci de noi posturi sunt scoase în fiecare lună, în an de pandemie, într-o perioadă când angajările ar trebui să fie înghețate la stat. Toate acestea mănâncă din bugetul de 24 de milioane de euro. Încetul cu încetul, banii pentru sport rămân tot mai puțini.
Astăzi, Steaua este preocupată doar să funcționeze, nu să facă performanță. Nu e interesată dacă departamentul de marketing merge, dacă există un magazin pentru suporteri sau dacă caii de la secția de călărie sunt hrăniți corect și la timp. Iar dacă conducerea nu e preocupată de aceste aspecte, nu avem cum să ne așteptăm să fie preocupată de sport și performanță.
Transferuri la echipa de fotbal
Steaua București nu înseamnă doar fotbal, însă, în aceste momente, ochii sunt ațintiți doar asupra acestei secții. Așteptările sunt mari din partea suporterilor, frica rivalilor e la fel de mare. Și tot atât de mare e și nepăsarea conducerii clubului. Cu tristețe, trebuie să spunem că anul 2020 se va încheia fără ca Steaua să anunțe vreun nou transfer finalizat pentru echipa de fotbal.
Că vrem să recunoaștem sau nu, echipa noastră de fotbal are nevoie de transferuri. Daniel Oprița a declarat că a transmis o listă cu fotbaliști de Liga 1 pe care îi dorește, dar conducerea nu dă niciun semn. La prima vedere, Oprița a fost abandonat. Probabil că promovarea obținută nu a fost pe placul celor care se ascund de luminile reflectoarelor, care ar fi dorit ca clubul nostru să mai stea măcar câțiva ani în Liga 4. Acolo e mai multă liniște, iar ei nu trebuie să muncească.
Cu părere de rău o spune, dar, în acest moment, viitorul fotbalului stelist nu arată bine deloc. Fără transferuri, cel mai probabil, echipa noastră nu va promova în acest an. Dacă o va face, totuși, va intra într-o ligă secundă unde, fără un lot valoros și omogen, nu va realiza prea multe lucruri. Astfel, suntem nevoiți să ne punem acum toate speranțele în Daniel Oprița. Dacă nu va reuși să facă o minune și să aducă singur niște fotbaliști de valoare, vom avea un retur foarte dificil.
Transferuri de la Steaua București
Dacă e important ca echipa noastră de fotbal să facă transferuri de valoare, cel puțin la fel de important este ca Steaua să scape de câteva mâini moarte. Și nu vorbim aici neapărat de sportivi care nu se ridică la nivelul așteptărilor.
Cei mai mulți dintre angajații non-sportivi ai Stelei nu merită să lucreze la cel mai important club sportiv din România și estul Europei. Să luăm, de exemplu, întregul departament de marketing și comunicare, recunoscut la nivel național ca mână moartă. Acesta nu a făcut nimic pentru a proteja imaginea Stelei sau pentru a-i atrage pe suporteri lângă club. Mai mult, acesta pare dispus să îi permită oricui să își bată joc de imaginea Stelei și să o folosească după bunul plac.
Ultimele exemple în acest sens sunt articolele apărute recent în presă, care sugerează că UEFA consideră că FC Fcsb este Steaua și că îi atribuie Cupa Campionilor câștigată de clubul nostru.
Nouă nu ne-a fost greu să aflăm care este adevărul din spatele acestui subiect. Am dat câteva telefoane la oamenii noștri din FRF iar aceștia ne-au spus că UEFA le cere federațiilor naționale informații despre echipe în fiecare an. Clasamentul realizat în această lună a fost făcut chiar pe baza informațiilor primite de la federație. Oamenii lui Burleanu au transmis către UEFA că FC Fcsb deține acel trofeu, UEFA a făcut clasamentul și presa a preluat imediat.
Acum poate că unii vor înțelege de ce Florin Talpan a trimis acea notificare către FRF și de ce secretarul de stat Bălu și comandantul Hîncu au tras atât de tare de Talpan (care a anticipat că federația va face din nou mizerii) ca să își retragă notificarea. Doi mediocri au încercat să doboare un om excepțional, să murdărească realizările sale, pentru a ține Steaua București în mediocritate. Și-au atins scopul. Steaua București a fost din nou umilită, imaginea sa a fost din nou furată, hotărârile judecătorești au fost din nou încălcate, iar Hîncu și cu Bălu sărbătoresc.
Așadar, nu ne poate acuza nimeni dacă, de la 2021, ne dorim cel mai mult să reușim să îi transferăm pe acești hoți, incompetenți, jegoși cât mai departe de Steaua București.
Înaintați-vă demisiile, scârbelor! Asta v-am cerut la începutul lui 2021, asta vă cerem și la sfârșitul lui.
Ce așteptăm de la 2021
Am avut parte de un 2020 interesant. Au fost bucurii, au fost și surprize mai puțin plăcute. Cel mai mare șoc a fost declarația lui Mădălin Hîncu, care a spus că nu e o problemă dacă imaginea Stelei este murdărită, atât timp cât se vorbește despre Steaua. Este dovada lipsei de pregătire a acestui om pe care prietenii și pilele sale din MApN l-au pus la conducerea celui mai important club sportiv din România. Orice alt director, oriunde altundeva, ar fi fost dat afară imediat după o astfel de declarație. Nu și la Steaua, pe care leprele din MApN o tratează ca pe propria vacă de muls.
Dar nu e nimic nou aici. Perioada neplăcută prin care trece Steaua a început acum 20 de ani și nu pare să ia sfârșit prea curând. Sperăm astfel ca 2021 să ne aducă transferurile de care avem nevoie. Și la club, și de la club.
2021, prieteni, să vă aducă sănătate, bucurie și o Steaua București așa cum a fost pe vremea lui Ion Alecsandrescu.