Pompiliu Bota încearcă să repete ce a făcut Becali. Rezultatul va fi același
Subiectul Pompiliu Bota a devenit obositor. Din păcate, este folosit ca material de propagandă, pentru a ține în priză oile, în perioada în care campionatul e suspendat din cauza Coronavirusului. Steaua Liberă a discutat deja despre acest individ. Chiar de prea multe ori. V-am spus deja că nu are nicio șansă, iar dacă articolele de până acum nu au fost destul de clare, vom încerca să explicăm acum pentru ultima dată de ce știrea Pompiliu Bota nu este deloc interesantă.
Ca să vă aducem la curent cu informațiile despre Pompiliu Bota, vă spunem că acesta a trimis o somație către clubul Steaua, cerând ca acesta să nu mai folosească marca Steaua, dar doar pentru echipa de fotbal. Evident, somația e de o inepție rară. Din păcate, ”ziariștii” de la Realitatea Sportivă, site-ul care a publicat informația, nu l-au întrebat de ce doar secția de fotbal. Sau poate ar trebui noi să înțelegem că, Pompiliu Bota, din bunătatea sufletului său, îi permite Stelei să folosească marca Steaua la toate celelalte secții, dar doar la fotbal nu. S-au întâmplat și lucruri mai ciudate, nu? Nu.
Evident, această poveste va fi utilizată acum de diferite personaje, pentru a sugera că Steaua nu e Steaua, ca FC Fcsb o să joace în Ghencea, etc. Știți deja cum stau lucrurile. Avem parte aproape în fiecare lună de astfel de dezvăluiri incendiare, însă nimic nu se concretizează niciodată.
Pompiliu Bota repetă exact ceea ce a făcut Becali
Haideți să vedem ce a făcut Bota la EUIPO. Foarte pe scurt, acesta a mers la EUIPO cu marca Steaua și a cerut să fie înregistrată. Oficiul european a verificat baza sa de date, a văzut că nu există o marcă Steaua înregistrată și a înregistrat-o pe cea a lui Bota. Steaua a făcut contestație, dar a trimis documentele traduse în limba engleză. Cum limba cerută de EUIPO era franceza, aceștia nici măcar nu s-au uitat peste ele și i-au făcut pe plac lui Bota.
Acum, Pompiliu Bota sugerează că el s-ar fi judecat cu Steaua la EUIPO și că aceștia i-ar fi dat lui dreptate. Asta e o minciună. EUIPO nici măcar nu s-a uitat peste documentele Stelei, din motivul menționat mai sus.
“EUIPO este un OSIM la nivelul Uniunii Europene, asta înseamnă că are prioritate în toate țările din blocul comunitar, inclusiv asupra României. Ei m-au atacat acolo, dar au pierdut, iar acum le-am cerut să nu mai folosească nicăieri în UE această marcă. Ieri le-am trimis prin executor decizia,” a spus Bota, introducând și o mică minciună. EUIPO nu are autoritate asupra OSIM. Așa cum nici WIPO (World Intellectual Property Organization) nu are autoritate asupra EUIPO și asupra OSIM. Și dacă tot am menționat WIPO, așteptăm ca Pompiliu Bota să meargă și acolo și să înregistreze marca Steaua. Apoi se va putea lăuda la prieteni că e deținătorul mondial al mărcii Steaua, nu doar deținătorul european.
Dar, dacă Pompiliu Bota vrea să se considere deținătorul galactic al mărcii Steaua, poate să o facă. Pe noi nu ne impresionează. Și asta deoarece noi am mai văzut acest film deja.
În 2003, după ce Steaua a refuzat să îi permită să folosescă marca Steaua, Becali s-a dus la OSIM și a înregistrat o marcă pe care a folosit-o ca să paraziteze imaginea clubului nostru. La acel moment, marca Steaua nu era înregistrată la OSIM. Nu era înregistrată dintr-un motiv simplu: era protejată de o lege a mărcilor comerciale, care spunea că mărcile care au un anumit grad de notorietate sunt protejate automat și nu pot fi înregistrate de alte persoane. Nu o să mai reluăm această poveste, pentru că știm cu toții cum s-a terminat. Becali a pierdut iar instanța i-a anulat marca. Aceasta aparține de drept doar clubului Steaua și are, ATENȚIE!, notorietate nu doar la nivel național, nici european, ci la nivel mondial!
Pompiliu Bota vrea acum să facă ce a făcut Becali în 2003, dar el merge chiar mai departe. Vrea să oprească clubul Steaua să folosească marca Steaua. Nu e nevoie să fii avocat ca să îți dai seama cât de proastă e această idee.
Marca Steaua e o marcă recunoscută în întreaga lume, datorită performanțelor obținute de clubul nostru. Astfel, Pompiliu Bota se poate considera stăpânul european al mărcii Steaua, dar nu este. Iar în momentul în care cazul său va ajunge în fața judecătorilor, acesta va pierde, deoarece este destul de evident că a înregistrat-o cu rea credință, pentru a comite abuzuri.
”Nu vreau să obțin bani pe ea neapărat, eu am vrut să i-o dau lui Gigi Becali, dar nu am vorbit cu dânsul. A fost mințit de câțiva ziariști cu privire la situația asta și a zis că el rămâne cu FCSB-ul atunci,” a adăugat Bota. ”Omul ăsta (n.r. Talpan) nu e pregătit, a confundat engleza cu franceza. Probabil procesul de recunoaștere al dreptului meu de propritate va dura șase luni, maximum un an. De mâine începe însă să curgă clepsidra pentru că voi cere despăgubiri. Îmi încalcă dreptul de proprietate în UE, iar România este obligată să se supună regulilor europene,” a continuat acesta, recunoscând practic că inițiativa sa de la EUIPO a reușit dintr-o simplă eroare.
Vă reamintim că, în ciuda informațiilor greșite apărute în site-ul Realitatea Sportivă, Pompiliu Bota nu este avocat. Chiar și-așa, noi îl încurajăm să dea Steaua în judecată și îl rugăm din nou să folosească marca Steaua pentru a face bani. Deși va pierde, așa cum a pierdut și Becali, el va ieși totuși în câștig. După ce va lua bătaie de la Florin Talpan, Pompiliu Bota va învăța în sfârșit care e diferența între un avocat adevărat și ceea ce vrea domnia sa să fie.
Notificari de felul asta ar trebui sa aibe comandantul Stelei. Ar trebui sa faca un formular tip si sa lase spatiu liber doar unde trebuie sa treaca entitatea la care face notificare. De ce nu se fac astfel de notificari la FRF, FCSB, PROTV, GSP, PROSPORt, etc.?
Bota ăsta e bâtă și la limba română. Pentru cine nu știe, „botă” e un regionalism folosit în Ardeal și care exact asta înseamnă – bâtă.
Ca avocat, trebuie să ai un uz impecabil al limbii române și o logică foarte bună.
Textul „Probabil procesul de recunoaștere al dreptului meu de proprietate va dura șase luni, maximum un an. De mâine începe însă să curgă clepsidra pentru că voi cere despăgubiri” conține două greșeli:
– trebuie spus „Procesul de recunoaștere A dreptului […]”, deoarece recunoașterea este a dreptului, nu procesul este al dreptului;
– una de logică, deoarece nu clepsidra (se) (s)curge, ci nisipul din ea.
Omul e un securist infect, care nu merită decât un șut. Sau, cum ar zice el, să devină proprietar A unui șut.