becali burleanu

FRF da un nou raspuns… de toata jena

Astazi am aflat cu totii ca Steaua Bucuresti a trimis notificari catre registrul comertului, FRF, LPF si echipa lui Becali, pentru a informa aceste entitati ca fosta echipa SC FCSB SA este obligata sa isi schimbe numele. Clubul Steaua Bucuresti a atasat si un certificat de grefa fiecarei notificari. Dupa cateva ore, a aparut si raspunsul celor de la FRF. La fel ca cel dat acum cateva zile, si cel dat acum a fost de toata jena.

Federatia stie ca FCSB nu are voie sa poarte acel nume. Stie si cum s-a inscris FCSB in liga 1. Are de gand sa faca ceva? Nu. Adrian Stingaciu, seful departamentului juridic a FRF, a motivat lipsa de reactie a institutiei pentru care lucreaza prin faptul ca „FRF nu a parte in litigiul dintre CSA Steaua si clubul lui Becali.” Este, evident, o scuza cat se poate de penibila si complet irelevanta.

Iar Stingaciu a continuat: „FRF recunoaște hotărârile judecătorești, dar nu poate acționa ca un executor judecătoresc și nu poate obliga pe Steaua să-și schimbe denumirea.” O noua explicatie penibila si total pe langa subiect. FRF nu trebuie sa oblige FCSB-ul sa-si schimbe denumirea. De altfel nici nu are aceasta putere. Insa, ceea ce trebuie sa faca e sa se asigure ca legile nu sunt incalcate.

Daca Liga 1 va contrinua cu FCSB dandu-se tot Steaua, vom avea de-a face cu o inselatorie. Adica FRF va vinde un produs care nu-i apartine. Pentru ca nimeni nu poate contesta faptul ca federatia va castiga bani buni din meciurile unei echipe despre care ei spun ca e Steaua. Si asta desi acea echipa nu este si nu va fi Steaua. Domnul Stingaciu, in calitate de sef al departamentului juridic al FRF, trebuie sa protejeze institutia pentru care lucreaza de procese in care ar putea fi tarata pentru incalcarea unor legi. In momentul in care FRF nu tine cont de o decizie judecatoreasca, atunci aceasta entitate devine complice la furt.

De altfel, chiar acelasi Stingaciu dovedeste ca stie despre ce e vorba: „Ceea ce trebuie reținut este faptul că cele două litigii dintre Steaua și CSA se referă exclusiv la proprietatea intelectuală pe care o oferă această marcă.” Da, este vorba despre furt de proprietate intelectuala, furt pe care FCSBul il comite deja de 14 ani si la care federatia anunta ca e dispusa sa participe chiar prin vocea celui care ar trebui sa o fereasca de astfel de treburi.

FRF stie ce se intampla, stie ca are loc atat o incalcare a legii cat si a regulamentelor, dar alege sa ignore, doar pentru ca e vorba de echipa lui Becali. Daca era vorba de orice alt patron, macar o depunctare ar fi avut loc, poate chiar o retrogradare. E bine, insa, ca am primit acest raspuns, deoarece acesta oficializeaza decaderea fotbalului romanesc.

Prin tratamentul preferential pe care FRF i-l acorda echipei lui Becali, aceasta entitate ne arata ca nu avem de-a face cu un campionat corect. Ne arata ca nedepunctarea/neretrogradarea FCSBului in urma dosarului Valiza nu a fost o greseala, ci vointa celor aflati la conducere. Ne arata si ca singurul scop al fotbalului romanesc este in acest moment imbogatirea unor hoti.

As minti daca as spune ca e o decizie surprinzatoare. Ma asteptam la ea. Totusi, am sperat un pic. Am sperat ca o sa avem o sansa ca fotbalul sanatos sa revina in Romania. Nu a fost sa fie asa.

Acum ne mai ramane doar UEFA. Sa speram ca Talpan va reusi sa trimita o notificare si acolo. Va fi interesant sa vedem daca conducatorii de acolo vor fi dispusi sa se expuna in asa hal si sa se faca complici la furt. Cel mai probabil nu va fi asa. Cel mai probabil, UEFA va alege calea cea mai sigura, adica excluderea FCSB-ului din competitii. O echipa noua, trebuie sa astepte cativa ani pana sa participe in cupele europene.

 

P.S. Reactia FRF-ului este normala, avand in vedere ca cei de la clubul sportiv au insistat sa trimita o notificare fara mesaj agresiv. Pentru ca se pare ca e nepotrivit sa trimiti un mesaj agresiv atunci cand cineva iti fura numele si identitatea. E mult mai potrivit sa te rogi de ei sa-ti dea numele inapoi si, daca refuza, sa ii lasi sa-l foloseasca in continuare. Nu?